Tweede seizoen dramaserie 'Smeris' van start bij BNN

zaterdag 28 maart 2015

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven keren terug in het tweede seizoen van de succesvolle BNN-dramaserie 'Smeris'.

Na veel positieve reacties op het eerste seizoen werd al snel besloten om een tweede reeks te maken. De serie is verplaatst naar Amsterdam waar bekende acteurs als Teun Kuilboer, Jaap Spijkers en Karien Noordhoff zijn toegevoegd aan de cast.


Jeroen van Koningsbrugge speelt in 'Smeris' de rol van Theo Kamp, een onstuimige rechercheur moordzaken. Zijn partner Willem Niessen, die ondanks hun botsende karakters steeds meer naar Theo is toegegroeid, wordt gespeeld door Dennis van de Ven. Volgens de acteurs was het werken aan seizoen twee een nog groter feest dan het eerste: 'Vanaf draaidag één was het meteen weer áán. Heerlijk om weer in de huid van Theo en Willem te kruipen. In een moordend draaischema hebben we grotendeels met hetzelfde team en nieuwe regisseurs, een nog betere mix weten te vinden tussen de humor van de personages en de pompende verhaallijnen van het schrijversteam van Winchester McFLy.'

Van Koningsbrugge en Van de Ven hebben een grote rol gehad in het creatieve proces van de serie.

In het tweede seizoen van 'Smeris' leidt het onderzoek naar de moordaanslag op Theo naar Amsterdam. Zijn partner Willem komt daar - tot zijn schrik - ook de criminelen tegen die eerder zijn dochter ontvoerden, onder leiding van de levensgevaarlijke Guy Moliers. Deze Vlaamse topcrimineel heeft ook Robert Kamp in zijn kielzog, de vader waar Theo al negen jaar naar op zoek is. Genoeg reden om van de Tilburgse hennep af te reizen naar de duistere wereld van XTC en vrouwenhandel in onze hoofdstad.

'Smeris' is een coproductie van BNN en Pupkin. Op http://smeris.bnn.nl zijn alle afleveringen uit het eerste seizoen terug te kijken.

'Smeris', vanaf 29 maart iedere zondag om 20.30 uur bij BNN op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers