Twee avonden Dolly Dots bij MAX

vrijdag 16 december 2022
Foto: © Omroep MAX 2022

In het weekend van 17-18 december staan twee programma's bij MAX in het teken van de Dolly Dots. In de aanloop naar hun theatertour zijn de zangeressen gevolgd voor de documentaire: 'Dolly Dots, Sisters on Tour'.

De documentaire is te zien op zaterdag 17 december om 22.30 uur bij MAX op NPO 1. Een dag later, op zondag 18 december, is het afscheidsconcert 'Symphonica in Rosso – Dolly Dots' in de Ziggo Dome om 21.30 uur te zien bij MAX op NPO 1. In een roodgekleurd Ziggo Dome nemen de Dolly Dots afscheid van het publiek, want dit is hun allerlaatste show.


Ze waren ongekend populair in de jaren 80, de Dolly Dots scoorden hit na hit. Filmmakers Nada van Nie en Hadewijch van Velzen volgden de Dolly Dots op de voet tijdens de voorbereidingen van hun reünietour en maakten een intieme documentaire over Angela Groothuizen, Patty Zomer, Esther Oosterbeek, Angéla Kramers en Anita Heilker. De documentaire 'Dolly Dots, Sisters on Tour' vertelt het verhaal over hoe het ooit begon en over de bijzondere band die de zangeressen hebben. Op NPO Start zijn vanaf 17 december drie extra afleveringen te bekijken.

'Symphonica in Rosso – Dolly Dots'
Met hun band, onder leiding van Sven Figee en met versterking van The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren worden de hits van de Dolly Dots, waaronder Love Me Just A Little Bit More, She’s a Liar, Do Wah Diddy Diddy, Radio en Don’t Give Up nog één keer live gespeeld.

'Dolly Dots, Sisters on Tour', zaterdag 17 december om 22.30 uur bij MAX op NPO 1. Daarna zijn er drie extra afleveringen te zien via NPO Start.

'Symphonica in Rosso - Dolly Dots', zondag 18 december om 21.30 uur bij MAX op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers