TV-maker Willibrord Frequin overleden aan parkinson

donderdag 26 mei 2022

Journalist en televisiemaker Willibrord Frequin is op 80-jarige leeftijd overleden aan parkinson. Dat heeft zijn familie donderdag bekend gemaakt.

'In de ochtend van 26 mei, bij het aanbreken van Hemelvaartsdag, is een einde gekomen aan het leven van Willibrord Frequin, televisiepersoonlijkheid die meer dan een halve eeuw gezicht gaf aan uiteenlopende programma’s', zo luidt het bericht van de familie dat het AD citeert.


Zijn laatste interview gaf Frequin in het RTL-programma 'Rooijakkers over de Vloer'. Hij bracht toen al de hele dag in bed door. Pas afgelopen november kondigde hij zijn afscheid van de televisie aan. Hij was daarvoor nog te zien in het RTL-programma 'Beter Laat Dan Nooit'.

Willibrord Frequin maakte vooral naam als reporter voor KRO's 'Brandpunt'. Daar werd hij ontslagen nadat hij een aflevering over handel in lichaamsdelen in scène zou hebben gezet. Later maakte Frequin programma's voor onder anderen RTL 4 en SBS6. 'De Week van Willibrord' en 'Ooggetuige' zitten nog steeds in het collectieve geheugen.

Bron: ad.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers