Tributeband Bouke & The Elvis Matters Band headliner in de Ziggo Dome

zondag 12 februari 2023
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2023

Drie avonden op rij een uur lang optreden voor een uitzinnig publiek in een bomvol Ziggo Dome: die droom komt uit voor de tributeband Bouke & The Elvis Matters Band.

Deze band won zaterdag het tweede seizoen van de SBS6-muziekcompetitie 'The Tribute - Battle of the Bands' en is daarmee headliner van drie grote tributeconcerten in de Amsterdamse concertzaal. 'The Tribute – Live in Concert' vindt plaats op vrijdag 21 april, zaterdag 22 april én zondag 23 april 2023 in de Ziggo Dome. Omdat de concerten op 21 en 22 april al snel waren uitverkocht, is er een extra concert ingelast op zondag. Daar zijn nog enkele kaarten voor beschikbaar.


Bouke & The Elvis Matters Band is niet de enige band die een wens in vervulling ziet gaan. Ook de nummer twee van de competitie, Earth Wind & Fires, maakt zijn opwachting in de Ziggo Dome en treedt op als co-headliner. David Bowie tributeband Starman werd derde en is de support act. U2two verzorgt de openingsact: zij eindigden als vierde.

In de eerste vijf afleveringen van 'The Tribute - Battle of the Bands', waar bijna een miljoen mensen per aflevering naar keken, slonk het aantal tributebands van elf naar zes. De vakjury bepaalde samen met het aanwezige studiopubliek welke bands het meest in de buurt kwamen van het origineel. De finale startte met zes finalisten, waarvan er halverwege nog vier over waren. Deze bands wonnen allemaal gegarandeerd een prijs die niet in geld is uit te drukken: optreden in de Ziggo Dome. De enige vraag was nog: wie mag als winnaar van de competitie het langst op het podium staan en de meeste nummers ten gehore brengen?

'The Tribute - Battle of the Bands' is het ultieme eerbetoon aan de grootste artiesten aller tijden en een feestje voor de fans!

'The Tribute - Battle of the Bands' wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is mede mogelijk gemaakt door Priority van Vodafone en Ziggo, Ziggo Dome en Mojo.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers