'The Tribute - Battle of the Bands' krijgt tweede seizoen op SBS6 en nieuw concert in Ziggo Dome

maandag 14 november 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2022

'The Tribute - Battle of the Bands' is terug! In het tweede seizoen van de muziekcompetitie treden elf tributebands op: bands die proberen om de hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na te spelen.

Elke tributeband doet mee met maar één doel: optreden in een uitverkocht Ziggo Dome. Op het affiche van 'The Tribute - Live in Concert' passen echter maar vier namen… Welke tributebands laten hun ultieme muzikale droom in vervulling gaan?


De competitie start met elf bands: The Neil Diamond Project (Neil Diamond), U2two (U2), Diva Turner (Tina Turner), Californicated (The Red Hot Chili Peppers), MJ History (Michael Jackson), Earth Wind and Fires (Earth Wind & Fire), Dubbel D (De Dijk), Born to Follow (Bon Jovi), SKUNK Doe Maar Tributeband (Doe Maar), Bouke and the Elvis Matters Band (Elvis) en St★rman NL - The Dutch David Bowie Tribute (David Bowie). Elke tributeband probeert om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. De optredens worden ook dit seizoen weer beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk - drummer van de Golden Earring -, Angela Groothuizen en Spike, gitarist en zanger van DI-RECT. De presentatie is wederom in handen van Gerard Ekdom.

De vier finalisten winnen een bijzondere prijs: ze mogen allemaal optreden tijdens 'The Tribute - Live in Concert' in de Ziggo Dome op zaterdagavond 22 april 2023. De grote vraag is: wie mag als winnaar van de competitie het langst op het podium staan en de meeste nummers ten gehore brengen? Wíe is de beste tributeband?

'The Tribute - Battle of the Bands' wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is mede mogelijk gemaakt door Priority van Vodafone en Ziggo, Ziggo Dome en Mojo.

Uitzending vanaf zaterdag 7 januari 2023 wekelijks om 20.00 uur op SBS6 en KIJK.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers