'The Exorcism of Roland Doe' te zien op Discovery ID

vrijdag 21 oktober 2022

Nog zo'n griezelfilm waarvan iedereen wel gehoord heeft: 'The Exorcist'. In de jaren zeventig joeg deze film over een bezeten meisje het bioscoooppubliek de stuipen op het lijf.

Ook deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, al ging het dan niet om een meisje, maar om een 13-jarige jongen, bekend onder de naam Roland Doe. Eind jaren veertig zou deze jongen inderdaad bezeten zijn van de duivel en zou het uitdrijven door de priesters gepaard zijn gegaan met de huiveringwekkende details uit de film, zoals het zweven boven het bed, overgeven, onnatuurlijke lichaamskracht en bloedige markeringen op zijn lichaam. Ook het overspringen van de geest in de jongen naar een van de priesters is mogelijk waargebeurd. Dit wordt ondersteund door een opmerkelijke getuigenis van een oude monnik die vlak voor zijn dood verklaarde bij deze historische uitdrijving te zijn geweest, maar daar nooit over had gesproken. Nog opmerkelijker is een tweede getuige die praat over een mogelijke cover-up in deze zaak. In alle opzichten een duister mysterie waarvan we nu eindelijk meer details te horen krijgen.


'The Exorcism of Roland Doe' zaterdag 22 oktober om 22.00 uur bij ID.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers