Survival realityshow 'Million Dollar Island' binnenkort te zien op SBS6 en Amazon Prime Video

maandag 7 februari 2022
Foto: SBS6 - © MaxMore Photography 2022

Een onbewoond eiland. 100 wildvreemden. 2 maanden overleven. En één miljoen euro aan prijzengeld. Dat zijn de pijlers van het gloednieuwe survival realityprogramma 'Million Dollar Island'. Maar overleven in de wildernis met minimale middelen is niet het enige waar het om draait.

Elke deelnemer start met een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Met het spelen van spellen kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. Ze kunnen ook bandjes krijgen. Als iemand opgeeft en vertrekt omdat het te zwaar wordt, moet hij zijn bandje(s) weggeven aan één van de achterblijvers. Zo kan vriendschap een fortuin opleveren. Welke eilandbewoners houden het tot het einde vol en met hoeveel geld verlaten zij het eiland?


De honderd kandidaten komen uit alle hoeken van het land en zijn heel divers. Wat gebeurt er met al deze mensen als ze met elkaar moeten overleven? Worden ze een hechte groep - of juist niet? En wat doen ze met de weinige middelen die voorhanden zijn… is het ieder voor zich of delen ze eerlijk? Overleven is belangrijk, maar vriendschappen opbouwen is essentieel. Door het vertrek van eilandbewoners die opgeven of door het winnen van spellen, worden sommige mensen steeds rijker. Wie verliest wordt waardeloos en moet uiteindelijk naar huis. Totdat er nog maar een paar eilandbewoners over zijn, die in een bloedstollende finale de kans krijgen om al hun verdiende bandjes om te zetten in keiharde cash. Maar die op de valreep ook nog alles kunnen verliezen…

'Million Dollar Island' is niet alleen een next level survivalprogramma. Het is ook een fascinerend sociaal experiment waarin het draait om hechte vriendschappen, onvoorstelbaar doorzettingsvermogen en geheime samenzweringen.

'Million Dollar Island' wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest. Op Prime Video is vanaf één uur na de uitzending op SBS6 ook de napraatshow 'Million Dollar More' te zien, gepresenteerd door Giel de Winter.

'Million Dollar Island' is een format van Talpa Concepts en Monday Media en wordt geproduceerd door Monday Media.

'Million Dollar Island', vanaf zondag 6 maart om 21.30 uur op SBS6 en vanaf één uur na uitzending op Prime Video in Nederland.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Married At First Sight' - Carlo Boszhard

Jeffrey en Jerney sluiten hun huwelijksreis af en worden op Schiphol warm onthaald door hun kinderen. Bastiaan en Suzanne gaan samenwonen. Slaat bij hen de vonk over in de huiselijke omgeving van Suzanne? En tijdens het eindgesprek valt definitief het doek voor een van de stellen.

'Married At First Sight', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers