Start opnamen vervolg KRO-misdaadserie 'Penoza'

maandag 24 oktober 2011

Vandaag starten de opnamen van het vervolg op de succesvolle KRO-misdaadserie 'Penoza'. Ook in de tweede serie is de hoofdrol weggelegd voor Monic Hendrickx als Carmen van Walraven de Rue. Naast de personages die de eerste serie hebben overleefd, zijn er nieuwe rollen voor o.a. Eric Corton en Jacqueline Blom. Diederik van Rooijen neemt wederom de regie voor zijn rekening.

Naast Pieter Bart Korthuis, schreven Maarten Lebens, Karin van der Meer en Franky Ribbens aan het scenario. De serie wordt geproduceerd door NL Film i.s.m. de KRO. 'Penoza' (2) telt tien afleveringen en is eind 2012 te zien, op de zondagavond bij de KRO op Nederland 3.

De eerste 'Penoza'-serie, die in het najaar van 2010 werd uitgezonden, werd met veel enthousiasme en lof ontvangen door zowel kijkers als critici. Er volgden diverse nominaties voor o.a. het scenario (Lira Scenarioprijs) en de serie zelf (Beeld & Geluid Award, categorie Fictie en Gouden Kalf). Hoofdrolspeelster Monic Hendrickx mocht begin dit jaar de Beeld & Geluid Award voor Beste Actrice van 2010 in ontvangst nemen voor haar rol als Carmen. De KRO ontving veel verzoeken voor een vervolg op de succesvolle serie en geeft daar nu maar al te graag gehoor aan: ''Penoza' heeft Nederlands drama naar een hoger, internationaal niveau getild. En ook de tweede serie lijkt over alle ingrediënten te beschikken voor een veelbelovend vervolg op de spannende familiesage', aldus KRO Mediadirecteur Taco Rijssemus.

'Penoza', het vervolg


Irwan en zijn vader André de Rue zitten in de bak, in afwachting van hun proces. Maar zelfs vanuit de bak weet Irwan zijn zaakjes goed te behartigen. Hij heeft inmiddels een relatie met Carmen's vriendin Hanneke, terwijl Sandrina sinds de dood van haar man in een schuldsaneringsprogramma zit. Van Carmen heeft niemand ooit meer iets vernomen. Iedereen gaat er dan ook vanuit dat zij een nieuw leven is begonnen, ergens in een exotisch oord. Maar de plek waar Carmen met haar drie kinderen een rustig bestaan probeert te leiden, is dichterbij dan men denkt.

'Penoza', volgend najaar tien weken lang te zien bij de KRO op Nederland 3.

KRO

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers