SimpelZodiak breidt crime team uit met content creator Dionne Slagter

zaterdag 25 februari 2023

SimpelZodiak, contentproducent van onder meer de documentaire 'Prins Bernhard', 'Hunted', 'Expeditie Robinson', 'Temptation Island', 'MasterChef' en de misdaadprogramma's van Kees van der Spek, breidt zijn crime team uit en gaat een creatieve samenwerking aan met Dionne Slagter op het gebied van true crime.

De content creator en presentatrice heeft zich de afgelopen jaren verdiept in verschillende moordverhalen voor haar YouTube-serie Misdaad & Mysterie en haar podcast Moordcast, waarmee ze haar expertise op het gebied van waargebeurde misdaad heeft verrijkt. Samen met het ontwikkelteam gaat Dionne haar creativiteit en kennis over crime inzetten om exclusief voor SimpelZodiak formats te ontwikkelen.


Justine Huffmeijer, Managing Director SimpelZodiak: 'Naast Kees van der Spek en Marcel van de Ven is Dionne Slagter een veelbelovende aanvulling op ons crime team. Door haar fascinatie voor en interesse in true crime heeft zij afgelopen jaren veel kennis opgedaan. Daarnaast is Dionne een succesvolle creatieve contentmaker. Die combinatie van factoren maakt dat wij graag met haar samenwerken en daar kijken we dan ook naar uit.'

Dionne Slagter: 'SimpelZodiak staat onder andere bekend om de succesvolle misdaadprogramma’s die zij produceren. Een onderwerp dat mij enorm trekt en waar mijn interesse ligt. Ik kijk uit naar de samenwerking, waar ik alle ruimte krijg om creatief mee te ontwikkelen met het fantastische team aan mooie nieuwe programma’s.'

Dionne Slagter start in 2011 met haar eigen succesvolle YouTube-kanaal OnneDi. Haar serie ‘Leuk of Meuk’ wordt een grote hit en in het verlengde daarvan brengt Dionne in 2016 een gelijknamig boek uit. Inmiddels heeft ze met haar YouTube-kanaal een omslag gemaakt naar crime met de videoserie Misdaad & Mysterie, waarin ze wekelijks spraakmakende moordzaken bespreekt. Naast haar online werkzaamheden heeft Dionne zich ontwikkeld tot podcastmaker. Voor ‘Moordcast’, die zij samen met haar broer Hendrik maakt, duikt ze in mysterieuze, waargebeurde moordverhalen. Haar expertise in crime valt op, waardoor ze de kans krijgt het programma 'True Crimes of the 90’s' te presenteren en maakt Dionne in 2021 de documentaire 'Moordtieten', waarin ze op onderzoek gaat naar de gevolgen van siliconen borstimplantaten.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers