Scripted realityserie 'Achter Gesloten Deuren' terug bij Net5

zondag 24 augustus 2014

Geheimen die we liever niet delen, Nederland zit er vol mee. Dat blijkt wel uit de vele anonieme verhalen die naar aanleiding van 'Achter Gesloten Deuren' binnenstromen bij tv-zender Net5 en producent Stepping Stone.

Al deze geheimen zijn een grote inspiratiebron voor de scripted realityserie, waarin verhalen op realistische wijze worden nagespeeld. Daarom krijgt het programma dit najaar een vierde reeks.


Producent Jasper van der Schalie over de vele verhalen die de redactie binnenkrijgt: 'Toen we begonnen met 'Achter Gesloten Deuren' hadden we nooit gedacht dat er zo veel geheimen in Nederland bestaan. We krijgen heel veel verhalen van mensen binnen en daar zitten soms enorm heftige geheimen tussen. De binnenkomende stroom van verhalen vormen een inspiratiebron voor de afleveringen.'

In 'Achter Gesloten Deuren' spelen acteurs verhalen na van personen die aangrijpende gebeurtenissen verborgen houden voor hun naasten. Zo is er bijvoorbeeld de zwangere Lefa die haar moeder en stiefvader moest begraven, maar gelukkig goed wordt opgevangen door haar vriend en diens familie. Ze houdt echter angstvallig geheim dat haar overleden stiefvader de echte vader is van het kindje in haar buik. Of John, die de liefde van zijn leven heeft gevonden maar haar nog moet opbiechten dat hij zich meer vrouw voelt dan man. Ook Monique loopt met een groot geheim. Zij heeft al een aantal jaren een gelukkige relatie met Lars, maar kan zijn optimisme steeds moeilijker delen. Monique lijdt namelijk in stilte aan een heftige depressie, die een vreselijke oorzaak kent...

Succes
'Achter Gesloten Deuren' was de eerste scripted realityserie van Nederlandse bodem en heeft er al drie succesvolle seizoenen op zitten. Met een gemiddeld marktaandeel van 10,6% in de doelgroep vrouw 20-34 jaar was de serie erg populair in de vooravond van Net5.

'Achter Gesloten Deuren' – seizoen 4, vanaf maandag 25 augustus elke werkdag om 18.30 uur bij Net5.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers