'Saving The Gorillas: Ellen's Next Adventure' op discovery+

donderdag 28 september 2023
Foto: © discovery+ 2023

Wat begon als Portia de Rossi's simpele wens om een mooi verjaardagscadeau te bedenken voor haar vrouw, Ellen DeGeneres, mondt uit in iets wat groter is dan iemand zich had kunnen voorstellen.

Het echtpaar begint aan een van de grootste architectuur- en landschapsprojecten in de geschiedenis van Rwanda, maar wordt geconfronteerd met uitdagingen als vulkanen, aardbevingen en een wereldwijde pandemie.


Een nieuw avontuur
Het culmineert allemaal in een unieke ervaring voor hen, hun familie en vrienden terwijl ze de opening vieren van de Ellen DeGeneres Campus van het Dian Fossey Gorilla Fund. Dit is te zien in de bijzondere documentaire 'Saving The Gorillas: Ellen’s Next Adventure'. Centraal staat Ellen die met haar werk niet alleen het leven van honderden anderen verandert, maar een hele natie beïnvloedt en de berggorilla’s de kans op overleving geeft die groter is dan ooit tevoren.

Sinds de opening in februari 2022 heeft de Ellen DeGeneres Campus van het Dian Fossey Gorilla Fund gediend als katalysator voor natuurbeschermingsacties voor gorilla's en de omringende biodiversiteit. De campus heeft al ruim 40.000 bezoekers mogen ontvangen, waarvan ongeveer de helft afkomstig is uit Rwanda en de rest uit landen over de hele wereld. Meer dan 7.500 lokale schoolkinderen hebben deelgenomen aan excursies naar de campus, waardoor ze de kans kregen om meer te leren over de biodiversiteit in hun achtertuin en praktische ervaringen op te doen in de natuur.

In het moment
Ellen DeGeneres bewonderde als kind al het werk van de vermaarde gorilla-onderzoekster Dian Fossey en is trots nu te mogen bijdragen bij het voortzetten van haar werk. 'Elk stapje heeft ertoe geleid dat ik nu een platform heb dat groot genoeg is om te zeggen: 'Kijk eens naar het werk dat Dian Fossey heeft gedaan'', legt Ellen DeGeneres uit in de documentaire. 'Er is niets dat je meer aanwezig houdt, meer in het moment, dan bij gorilla’s zitten.'

'Saving The Gorillas: Ellen's Next Adventure' is vanaf vrijdag 29 september te zien op discovery+.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers