Rose-Anne en Jim winnen 'Zingen met Sterren' (SBS 6)

zondag 4 juni 2006

De avondvullende live show 'Zingen met Sterren' is gisteravond gewonnen door Rose-Anne (11), met hulp van haar idool Jim. Zij zongen het nummer 'Dapper en Sterk' en werden door de jury uit acht koppels uitgeroepen tot winnaars.

D


e echte winnaar van de avond is echter het Liliane Fonds. Tijdens de 2 ˝ uur durende live show werden er 3555 donateurs geworven. Hiermee kunnen vele Filippijnse kinderen met een handicap geholpen worden. De uitzending op SBS 6 werd bekeken door bijna 600.000 mensen.

Acht koppels streden gisteravond in het live televisieprogramma 'Zingen met Sterren' om de felbegeerde 'Zingen met Sterren'–bokaal. De elfjarige Rose-Anne nam deze in ontvangst én werd uitgeroepen tot de 'Liliane Ster van het Jaar'. Zij mag een speciale rol vervullen bij de opening van de tentoonstelling 'Ster in de Stad' op 28 september in het Amsterdamse Tropenmuseum Junior en in oktober bij een groot concert voor donateurs van het Liliane Fonds in 's Hertogenbosch.

Rose-Anne, met de hulp van Jim, ging er uiteindelijk ten koste van Desly en Antonie Kamerling (2e plaats), Merel en Do (3e plaats), Nika en Edsilia Rombley, Dylan en Erik van der Hoff, Yassin en Ali B & Yes-R, Jens en Johnny Logan en Fetty en Corry Konings met de hoofdprijs vandoor. Zo besliste de vierkoppige jury, bestaande uit Angela Groothuizen, Cilly Dartell, Cor Bakker en Henkjan Smits.

Tussen de optredens door stonden de telefoons van het belpanel met bekende Nederlanders roodgloeiend. Langs deze weg werden donateurs geworven voor het Liliane Fonds, het fonds dat zich inzet voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Met de bijdragen gaat het Liliane Fonds kinderen in de Filippijnen helpen op het gebied van medische revalidatie en/of onderwijs.

Nance en Marlayne Sahupala verzorgden de centrale presentatie van de avond.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers