'Rondje Binnenhof' terug in aanloop naar Provinciale Statenverkiezingen

zaterdag 21 januari 2023

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart is er bij de NOS op YouTube weer wekelijks het 'Rondje Binnenhof' te zien. In deze online videoserie bespreken Marleen de Rooy, Xander van der Wulp en Herman van der Zandt het politieke nieuws.

De presentatoren zijn niet alleen in Den Haag rond het Binnenhof te vinden. Ze gaan ook het land in en zoeken de provincies op die het verschil gaan maken deze verkiezingen. Wie zijn de politici die meedoen? Waar ligt hun focus? 'In aanloop naar de verkiezingen valt vaak op dat partijen thema’s die in de maatschappij spelen opeens belangrijk lijken te vinden', zegt Marleen de Rooy. 'Ze gaan in debat over deze onderwerpen of bespreken deze tijdens een partijcongres. Terwijl eerder aan deze thema’s weinig aandacht werd besteed.'


In 'Rondje Binnenhof' nemen de politiek verslaggevers van de NOS samen met sportpresentator en relatief 'buitenstaander' Herman van der Zandt de kijker op laagdrempelige wijze mee in politiek Den Haag. Er wordt uitgelegd hoe de politiek is opgezet en hoe processen achter de politiek en journalistiek eruit zien. Waar in een journaal-item minder ruimte is om te laten zien hoe de politiek en politieke strategieën werken, kan dat in een serie op YouTube beter. Bovendien wordt zo ook een jonger publiek aangesproken, dat eerder minder makkelijk werd bereikt.

Om de week op vrijdag rond lunchtijd is er een nieuwe aflevering te bekijken via YouTube.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers