Robert Downey Jr. in 'Downey's Dream Cars' op discovery+

donderdag 8 juni 2023
Foto: discovery+ - © Discovery Benelux 2023

Toen acteur Robert Downey jr. zijn klimaatorganisatie Footprint Coalition oprichtte en daarna naar zijn imposante auto-collectie keek, had hij toch het gevoel dat er iets niets klopte.

Hij besloot er een project van te maken om zijn hele wagenpark om te laten bouwen tot elektrische voertuigen. Als bewijs dat EV’s niet saai en suf hoeven te zijn, maar zelfs enorm krachtig en snel.


In elke aflevering van 'Downey’s Dream Cars' laat hij één auto uit zijn collectie ombouwen tot een elektrische wagen. Van een '66 Buick Riviera tot een '85 El Camino en van een '65 Corvette tot een Mercedes Benz. Om zijn droom waar te maken, schakelt hij de hulp in van diverse experts op het gebied van auto’s en vooral elektrische voertuigen. Hij gaat zelfs langs bij het Amerikaanse leger om te leren hoe zij hun legerauto’s inmiddels aan het ombouwen zijn tot krachtige elektrische voertuigen.

Robert begint zijn uitdagende avontuur met een bijna onmogelijke opdracht voor zijn EV-monteurs: het ombouwen van zijn K10 pick-up, een monster op wielen met een enorme trekkracht. Overbodig om te zeggen dat deze brandstofslurpende bad-ass niet de meest milieuvriendelijke wagen op de planeet is en daarom de ideale testcase om te kijken of zelfs dit soort wagens elektrisch kunnen worden.

Het past in zijn missie voor minder emissie zonder in te leveren op wat een auto een auto maakt. 'Mijn doel is om te laten zien dat het mogelijk is om de integriteit van klassieke auto's te behouden en tegelijkertijd gebruik te maken van nieuwe technologie en innovatie om ze milieuvriendelijker te maken.'

Robert mag zelfs op bezoek bij het Amerikaanse leger waarin hij leert dat zij hun voertuigen inmiddels ook elektrisch aan het maken zijn, een miljarden kostende operatie die niet alleen vanwege het milieu wordt gedaan. Elektrische legerwagens maken immers minder geluid, worden minder makkelijk opgemerkt door hittesensoren en zijn niet afhankelijk van brandstofaanvoer. Robert mag een ritje maken in een elektrische Infantery Squad Vehicle en merkt hoe enorm krachtig de aandrijving is. Dat belooft veel goeds voor zijn eigen K10. Maar kan die ook de ultieme test aan die het leger uiteindelijk voor hem in petto heeft?

'Downey’s Dream Cars' is vanaf donderdag 22 juni te zien op discovery+.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers