Robert de Hoog als corrupt agent Martin in bloedstollende eerste beelden Videoland Original 'Sleepers'

dinsdag 15 november 2022
Foto: Videoland - © RTL 2022

Snoeihard, beklemmend en bloedstollend spannend: de gloednieuwe serie 'Sleepers'. De Videoland Original, geproduceerd door Fiction Valley, is vanaf donderdag 8 december te zien en vertelt het keiharde verhaal van corrupt agent Martin (Robert de Hoog) die manoeuvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche.

Terwijl zijn beste vriend Willem (Teun Kuilboer) en nieuwkomer Dwight (Julmar Simons a.k.a. rapper Adje) Martin steeds meer naar de onderwereld trekken, moet Martin een masker ophouden bij zijn vrouw Noura Oudkerk (Maryam Hassouni) die zelf een vakkundige rechercheur is bij interne zaken van de Utrechtse politie.Naast Robert de Hoog, Teun Kuilboer, Maryam Hassouni en Julmar Simons, spelen onder anderen Chems Eddine Amar, Chris Peters, Dilan Yurdakul, Gijs Scholten van Aschat, Hans Dagelet, Hans Kesting, Lineke Rijxman, Marieke Heebink, Mike Reus, Nazmiye Oral, Rifka Lodeizen en Sabri Saddik een rol in de nieuwe serie.

Over 'Sleepers'
De wereld van rechercheur Martin Oudkerk stort in wanneer zijn surrogaatvader Henk (Hans Kesting) vermoord wordt. Henk is één van de laatst overgebleven criminelen uit het tijdperk van oude penoze en heeft sinds het begin van deze eeuw mensen naar de politieschool gestuurd om informatie door te geven aan zijn criminele organisatie.

Wanneer een nieuwe lichting criminelen entree maakt in de Utrechtse onderwereld, wordt Martin meegesleurd in het nietsontziende geweld dat zij veroorzaken. Hoe kan Martin zijn banden met de onderwereld geheimhouden en tegelijkertijd zijn gezin beschermen?

'Sleepers’ is geïnspireerd op het gerucht dat criminele organisaties jonge mensen naar de politieschool stuurden, om zo bij de politie te infiltreren. Deze jonge infiltranten worden sleepers genoemd. Martin Oudkerk is één van hen.

De zesdelige serie is vanaf 8 december in zijn geheel te zien bij Videoland en is geschreven door Simon de Waal en Robert de Hoog. Laatstgenoemde is daarnaast ook Creative Producer van de serie. Regie ligt in handen van Max Porcelijn en Aaron van Valen. Fiction Valley is verantwoordelijk voor de productie.  

Nu al tweede seizoen
Nog voordat het eerste seizoen is verschenen, is er al een tweede seizoen van 'Sleepers’ aangekondigd.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers