Rik van de Westelaken ruilt de NOS voor Net5

donderdag 7 juli 2016

Vol trots kondigt Net5 aan dat Rik van de Westelaken de overstap maakt van de NOS naar Net5. Vanaf september zal Rik als nieuw gezicht te zien zijn bij de zender waar hij een meerjarig contract tekende. Hij gaat onder meer een reportagereeks maken waarvoor hij de hele wereld over reist op zoek naar interessante thema's en bijzondere ontmoetingen. Rik reageert voor het eerst op zijn transfer bij 'Shownieuws'.

Carter Duong, zendermanager Net5, is zeer ingenomen met de komst van Rik van de Westelaken naar Net5: 'Rik is een sterke presentator met een bak aan ervaring. Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender. We kijken uit naar de mooie projecten die we de komende jaren samen met Rik op tv gaan brengen'.

Rik van de Westelaken (1971) begon zijn carrière bij de lokale Amsterdamse zender AT5 op de nieuwsredactie als redacteur, verslaggever en presentator. Hierna ging hij naar de NOS waar hij zeventien jaar lang reportages maakte en uitzendingen presenteerde op radio en TV. De speciale uitzending over de dag van nationale rouw na de MH17-ramp werd zelfs voor een Emmy genomineerd. In 2015 deed Rik mee aan het populaire tv-programma 'Wie is de mol?' dat hij vervolgens won. Het jaar erop presenteerde hij het veelbekeken programma 'Moltalk'.


 

Persbericht SBS Nederland
http://www.net5.nl
Meer artikels over Net5

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers