Remake van KRO-serie 'Penoza' door Amerikaanse ABC

donderdag 17 november 2011

De succesvolle KRO-dramaserie 'Penoza', geproduceerd door NL Film, zal ook in de Verenigde Staten door ABC Studios ontwikkeld worden voor ABC. Dat maakte NL Film producent Alain de Levita donderdag internationaal bekend. Eerder deze week kwam al in het nieuws dat Canal+ Polen i.s.m. Endemol (Warschau) een remake van 'Penoza' produceert.

NL Film producent, Alain de Levita: 'Wij zijn enorm trots op dit succes. Naast de remake in Polen en de deal met ABC  hebben ook andere landen reeds hun interesse in de serie getoond. Wij hopen op een groot internationaal succes voor 'Penoza'.'

Melissa Rosenberg  ('The Twilight Saga', 'Dexter') zal de pilot-aflevering schrijven en optreden als Executive Producer en Showrunner van de serie.  Alon Aranya ('The Naked Truth') en Howard Klein zullen beiden Executive Producer zijn van de Amerikaanse bewerking.  Jeremy Gold, Head of Creative Affairs voor Endemol Studios (USA), zal het project begeleiden.

'Penoza' speelt zich af in de onderwereld en vertelt het verhaal van Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), weduwe van een vermoorde drugsbaron.  Na zijn dood neemt Carmen een drastisch  besluit. Om haar gezin te beschermen treedt zij in de voetsporen van haar overleden man.

In Nederland  trok de serie wekelijks bijna 800.000 kijkers. Hoofdrolspeelster Monic Hendrickx won in 2010 een Beeld en Geluid Award voor haar rol in 'Penoza'. Momenteel is het tweede seizoen van de serie in productie.  Deze zal in het najaar van 2012 door de KRO worden uitgezonden. 'Penoza' wordt geproduceerd door NL Film i.s.m. de KRO . De serie wordt geregisseerd door Diederik van Rooijen. Het scenario is geschreven door en o.l.v. Pieter Bart Korthuis.


Penoza

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hügelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers