Rauwe wraakserie 'Sihame' is aanklacht tegen online shaming en exposing

zaterdag 27 augustus 2022
Foto: KRO-NCRV - © Thijmen Doormenic 2022

In de KRO-NCRV dramaserie 'Sihame' is een 18-jarige vrouw uit op wraak nadat er een seksvideo van haar online is geplaatst. Onbevreesd en gewelddadig zet ze de jacht in op de jongens die hier verantwoordelijk voor zijn.

De achtdelige serie is bedacht door Achmed Akkabi en geregisseerd door Shamira Raphaëla en Lisette Donkersloot.


Sihame is uit op wraak
Er is een seksvideo van haar online geplaatst en viral gegaan. Zowel on- als offline wordt ze aan de schandpaal genageld. Ze kan niet meer over straat zonder geïntimideerd en geterroriseerd te worden. De appjes met seksverzoeken en de haatcomments en dreigementen op sociale media blijven binnenstromen. De kans op een normaal leven lijkt voorgoed voorbij. Sihame ziet nog maar één uitweg: wraak nemen op de jongens die verantwoordelijk zijn voor het exposen. Met grof geweld staat ze op tegen haar ‘exposers’ en pakt haar macht op brute wijze terug.

Cast
De cast van Sihame bestaat onder anderen uit: Ahlaam Teghadouini (Sihame), Hamza Othman (Anouar), Selin Akkulak (Hatice), Ahmed Bouyaghroumni (Bolle), Ismael Laglag (Beltegoed), Stephen Rutayisire (Chupa), Harun Balci (Mesut), Imene Aggoun (Waf), Bram Klappe (Scorsese), Kaltoum Boufangacha (Hafida), Urmie Plein (Bea), Rami Kooti Arab (Flesje).

Maatschappelijk probleem
Jongeren hebben steeds vaker te maken met online shaming en exposing, waarbij seksuele beelden zonder toestemming worden gedeeld. Vaak gebeurt dit in 'expose-groepen' via berichtendiensten zoals Telegram. De impact op slachtoffers is groot, terwijl daders vaak hun straf ontlopen. Programma's zoals Pointer, Propaganda en Spot On namen dit onderwerp eerder al onder de loep. KRO-NCRV wil met deze serie aandacht blijven besteden aan dit groeiende probleem.

De achtdelige KRO-NCRV serie 'Sihame' is bedacht door Achmed Akkabi ('Mocro Maffia') en geregisseerd door Shamira Raphaëla en Lisette Donkersloot. Hoofdschrijver is Leila Sahir. De serie is geproduceerd door Fiction Valley in coproductie met KRO-NCRV.

'Sihame', vanaf 28 augustus elke zondag om 20.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 3 en vanaf 28 augustus te bingen via NPO Plus.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers