'Ramadan in Nederland': NTR werkt samen met vier regionale omroepen

woensdag 15 maart 2023

In het programma 'Ramadan in Nederland' laten presentatoren Karim Amghar en Nora Akachar zien hoe deze heilige maand in Nederland wordt beleefd. Hiervoor gaan ze in de provincies Noord-Holland, Zeeland, Friesland en Overijssel op zoek naar persoonlijke verhalen over deze bijzondere periode voor moslims en niet-moslims in Nederland.

De NTR werkt hiervoor speciaal samen met vier regionale omroepen. Ook gaan Nora en Karim in het programma een persoonlijke uitdaging aan. Zo wil Karim tijdens de vastenmaand de marathon van Rotterdam gaan lopen en Nora gaat de uitdaging aan om toch mee te vasten ondanks een negatief advies om gezondheidsredenen.


Karim: 'De maand ramadan is bij uitstek een moment om iets voor een ander te doen. In iedere provincie gaan wij daarom op zoek naar bijzondere verhalen.'

Nora: 'Tijdens de maand ramadan is verbinding leggen met de mensen om je heen extra belangrijk. In het onderdeel ‘in het hart’ krijgen mensen de gelegenheid om anderen te bedanken.'

Dit jaar valt de ramadan tussen 22 maart en 20 april. In deze periode onthouden moslims zich van zonsopgang tot zonsondergang van eten en drinken. Naast reiniging van lichaam en ziel, is de ramadan een periode van solidariteit met mensen die het minder goed hebben. Hoewel het vasten centraal staat, speelt eten tijdens de ramadan minstens zo’n belangrijke rol. Na zonsondergang wordt het vasten doorbroken tijdens de iftar, de avondmaaltijd met familie en vrienden. De ramadan is daarmee dan ook bij uitstek een maand van verbinding.

'Ramadan in Nederland' is een coproductie van de NTR en de regionale omroepen.

'Ramadan in Nederland', vanaf woensdag 29 maart tot en met 19 april wekelijks om 18.30 uur op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers