Politie vraagt hulp van kijkers in nieuw RTL 5-programma 'Opsporing NL'

woensdag 11 mei 2022
Foto: RTL 5 - © RTL 2022

Vanaf maandag 30 mei start bij RTL 5 het nieuwe opsporingsprogramma 'Opsporing NL'. Hierin vragen presentator Pim Sedee, de politie en het OM aandacht voor (actuele) opsporingsonderzoeken met als doel tips en informatie binnen te krijgen om zo verdachten op te sporen, misdrijven op te lossen, criminaliteit te voorkomen en bovenal Nederland veiliger te maken.

Met behulp van bewakingsbeelden, reconstructies, politiewoordvoerders vanuit heel Nederland en interviews met slachtoffers schetsen Pim en politiewoordvoerder Shirien Elsaid, de situatie en context waarbinnen een misdrijf heeft plaatsgevonden. Ze doen dit vanuit verschillende relevante locaties in Nederland en roepen getuigen of kijkers die deze situaties herkennen actief op om de politie te helpen met hun informatie.  


Franki Klarenbeek, Coördinator Landelijk Team Opsporingscommunicatie Politie: 'Het is voor de politie heel waardevol dat mensen meehelpen in opsporingsonderzoeken. Zij zijn onze extra ogen en oren, voorzien ons van tips en informatie en we weten uit ervaring dat mensen de politie ook graag helpen om zaken oplossen. Zo werken we samen aan een veilig Nederland. We hopen door deze nieuwe samenwerking met RTL ook met behulp van kijkers veel onderzoeken op te kunnen lossen.'

Crime bij RTL 5
Het crime genre is een belangrijke pijler bij RTL 5. Met programma’s als 'Politie Landelijke Eenheid In Actie', '112 Vandaag' en bijvoorbeeld crime fighters Kees van der Spek en Thijs Zeeman, kan de crime liefhebber diens hart ophalen bij de zender. 'Opsporing NL' is de nieuwste toevoeging aan het rijtje crime-gerelateerde titels bij RTL 5 en is het eerste programma bij RTL dat volledig in het teken staat van opsporing.

'Opsporing NL' wordt geproduceerd door Act of Crime en is vanaf maandag 30 mei wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers