Picturing Success: een masterclass voor gevluchte talenten

woensdag 30 augustus 2023

Het online platform Net in Nederland start vanaf donderdag 7 september voor het eerst met de reeks masterclasses Picturing Success voor 10 gevluchte mediamakers.

Talenten met aanzienlijke media-ervaring, maar die nog niet voldoende Nederlands spreken of de juiste contacten hebben om een baan te krijgen bij de Nederlandse media. Uit de 100 aanmeldingen zijn 10 kandidaten geselecteerd die met beeld kunnen werken: camjo's, regisseurs, fotografen, vormgevers en animatoren.


De georganiseerde masterclasses zijn gericht op het stimuleren van hun carrière in Nederland. Zij maken kennis met professionals van alle omroepen om hun netwerk op te bouwen. Tijdens de masterclasses worden 8 professionele lessen gegeven door experts zoals Ahmet Polat (hoofdredacteur Human), Carmen Fernald (hoofdredacteur NTR), Fatimazhra Belhirch (directeur Stichting UAF) en Atta de Tolk (spoken-word artiest).

Redacteur Yaghoub Sharhani organiseert de masterclass: 'Ik wil mijn 8 jaar ervaring in Nederland gebruiken om nieuw talent te ondersteunen. Samen creëren we kansen en laten we potentieel bloeien.'

Net in Nederland is het online platform van de NPO voor en door nieuwkomers.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers