Peter van der Vorst volgt onterecht veroordeelden in 'Onschuldig?!'

maandag 23 oktober 2017

Wat doet een onterechte veroordeling voor moord of doodslag met iemand? En hoe moeilijk is de juridische strijd om herziening van een zaak?

In de docu-serie 'Onschuldig?!', vanaf 24 oktober bij RTL 4, volgt Peter van der Vorst vijf mensen die vermoedelijk onterecht zijn veroordeeld. Zij worden bijgestaan door de Amsterdamse strafpleiters meesters Geert Jan Knoops en Carry Knoops in de strijd om hun recht te halen.


Niet zelden krijgen onterecht veroordeelden te maken met een stressstoornis, verliezen zij vrienden en familie en kunnen ze geen baan krijgen omdat ze het stempel 'moordenaar' hebben gekregen. 'Onschuldig?!' laat de moeilijke juridische strijd om herziening zien, en legt de vinger op de beperkte mogelijkheden in de Nederlandse rechtspraak om in deze gevallen je recht te krijgen.

Ook de 72-jarige Dick van Leeuwarden, bekend van de 'butlermoord' op Dorothea van Wylick, werd in 1984 veroordeeld tot 12 jaar cel. Geert Jan Knoops en Carry Knoops van het Knoops' Innocence Project, constateren met Het Nederlands Forensisch Instituut, dat stukjes hartpreparaat heeft bewaard, dat de vrouw door een natuurlijke dood is gestorven. De advocaten zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat Dick van Leeuwarden nog bij leven zijn eerherstel krijgt.

Peter van der Vorst volgt de slachtoffers en Knoops advocaten, die er ondanks de beperkte mogelijkheden in de Nederlandse rechtspraak alles aan doen om herziening te krijgen.

'Onschuldig?!' wordt geproduceerd door Vorst Media.

'Onschuldig?!', vanaf dinsdag 24 oktober om 21.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers