'Op De Matrix': een nieuw dagelijks popcultuur programma

zondag 3 december 2023

Dagelijks swipen en scrollen we onvermoeid langs Instagram stories, muziek, filmtrailers, verslavende series, fashion, tech, crime, podcasts, memes en bizarre Tiktok-recepten.

Trends en algoritmes spelen de hoofdrol in ons online leven; het bepaalt hoe wij naar de wereld kijken, hoe we communiceren en hoe we ons gedragen. Welke content is de moeite waard om te kijken, lezen, luisteren of spelen? En welke juist helemaal niet?


In 'Op de Matrix' bespreken gastredacteuren, onder leiding van presentatoren Mandy Woelkens en Annefleur Schipper, het popcultuur-nieuws van het moment. Ze bespreken het niet alleen, maar beoordelen het ook door het op een matrix te plaatsen. Is het highbrow of trash? Iconic of cringe? Van Britney tot Boer zoekt Vrouw, van Drake tot Jade Anna. Journalistiek, scherp, grappig én altijd met een open blik.

Gastredacteuren
In 'Op de Matrix' zie je een vaste poule aan gastredacteuren van journalisten, comedians, makers en artiesten. Zo zijn onder anderen Nesim El Ahmadi, Doortje Smithuijsen, Herre Hettema, Carmen Felix, Yousef Gnaoui, Max Terpstra en Vic Cle te zien in de studio.

'Op de Matrix' is een coproductie van BNNVARA en De Stroom.

'Op de Matrix' is vanaf maandag 4 december elke werkdag om 22.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Naast de lineaire uitzendingen is ook alles terug te zien op YouTube en NPO Start. Op Instagram en TikTok verschijnt ook nog extra online only content, dus volg @opdematrix.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Married At First Sight' - Carlo Boszhard

Jeffrey en Jerney sluiten hun huwelijksreis af en worden op Schiphol warm onthaald door hun kinderen. Bastiaan en Suzanne gaan samenwonen. Slaat bij hen de vonk over in de huiselijke omgeving van Suzanne? En tijdens het eindgesprek valt definitief het doek voor een van de stellen.

'Married At First Sight', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers