NTR meldt overlijden Sis van Rossem

zaterdag 7 mei 2022
Foto: NTR - © Wim Kluvers 2022

Tot ons grote verdriet moeten we meedelen dat Sis van Rossem onverwacht is overleden. Met haar broers Maarten en Vincent maakte Sis sinds 2015 de tv-serie 'Hier zijn de Van Rossems'.

Een buitengewoon geestige en erudiete vrouw, die ons vaak deed bulderen van de lach. Maar ook iemand die kunstgeschiedenis dichtbij de mensen wist te brengen en daarbij niet schroomde om haar eigen, soms tegendraadse mening te geven. Daarmee gaf ze het programma een heerlijk scherp randje, en de kijkers waardeerden dit. Sis, die eigenlijk Mary heette, maar door haar broers 'Sis' (zus) werd genoemd, is 77 jaar geworden.


Na jaren in het onderwijs te hebben gewerkt, maakte Sis na haar pensioen haar debuut op de Nederlandse televisie. Ze was zeer betrokken bij iedereen rondom het programma. Ze bereidde haar bijdragen zorgvuldig voor. Daarbij vond ze het jammer dat veel van haar mooie analyses sneuvelden in de montage, want ja, het programma duurt nu eenmaal maar 35 minuten. Maar als ze dan voor de zoveelste keer op straat werd aangesproken door een enthousiaste kijker – die geraakt was door een verhaal van haar en er echt iets van geleerd zei te hebben – was ze zelf ook geraakt.

In goed overleg met de familie hebben de NTR en Skyhigh TV besloten de resterende afleveringen van de lopende serie, die vorig jaar is opgenomen, ter nagedachtenis aan Sis volgens planning uit te zenden. Het gaat om de afleveringen Amsterdam, Deventer en Lelystad, die de komende zaterdagen te zien zullen zijn op NPO 2. Drie weken geleden is de eerste aflevering opgenomen van wat de negende reeks had moeten worden: Zierikzee. Als eerbetoon aan Sis zal deze extra aflevering aansluitend aan de lopende reeks worden uitgezonden.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers