NTR legt opnames voor de 'Top 2000 Quiz' met Mattijs Van Nieuwkerk stil

zaterdag 19 november 2022
Foto: © NTR 2020

Is de 'Top 2000 Quiz' het eerste slachtoffer na de beschuldigigingen van structureel grensoverschrijdend gedrag aan het adres van Matthijs Van Nieuwkerk? De NTR heeft de geplande opnames voor zaterdag per direct afgelast.

'Het is niet de aangewezen dag om een feestelijke quiz op te nemen', verklaart een woordvoerder van de NTR. Vrijdagavond publiceerde de Volkskrant een artikel over Van Nieuwkerk waarin sprake is van jarenlange structureel grensoverschrijdend gedrag rond de populaire talkshow 'De Wereld Draait Door'.

Terwijl BNNVARA - waar Van Nieuwkerk onder contract staat- nog in beraad is
, reageerde de NTR onmiddellijk. De beslissing om de opnames van de 'Top 2000 Quiz' stil te leggen zou in overleg met Van Nieuwkerk en de NPo genomen zijn. Of de opnames nog hervat worden en of de 'Top 2000 Quiz' in december toch uitgezonden wordt op NPO3, is nog afwachten.

'Top 2000 à Go Go', een ander NTR-programma met Matthijs Van Nieuwkerk rond de 'Top 2000' gaat voorlopig wel door. Die opnames staan half december op de planning. Het productieteam laat aan de Volkskrant weten zich niet te herkennen in het grensoverschrijdend gedrag van de presentator. ‘Door ons productieteam is in de afgelopen jaren met plezier en in goede relatie met Matthijs samengewerkt’, verklaarde een woordvoerder van de NTR vrijdagavond.
Lees ook:
BNNVARA reageert na ophef rond Matthijs Van Nieuwkerk

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers