NPO Luister Podcast Festival brengt podcasts tot leven

dinsdag 12 maart 2024

NPO Luister presenteert voor het vierde jaar op rij het NPO Luister Podcast Festival, met een programma bomvol nieuwe én vertrouwde podcasttitels en makers. De vierde editie vindt a.s. zondag 17 maart plaats in TivoliVredenburg in Utrecht.

Publiek kan verdeeld over zes zalen live aanwezig zijn bij het maken van vierentwintig verschillende podcasts. Dit jaar wordt voor het eerst de winnaar van de NPO Luister Podcast Pitch bekendgemaakt: het winnende idee mag onder begeleiding van een omroep het idee ontwikkelen tot podcast op NPO Luister. De laatste kaarten voor het bijna uitverkochte festival zijn nu beschikbaar via npoluister.nl/festival.


Kevin Goes, manager NPO Luister: 'Het NPO Luister Podcast Festival is een vaste waarde voor iedereen die graag podcasts luistert. Dit jaar verwelkomen we veel nieuwe makers die het grote publiek misschien nog niet kent, maar zeer de moeite waard zijn om live te bezoeken in één van de zes zalen in TivoliVredenburg. Zo brengt TikTokker en podcastmaker Lotte van Eijk een XL-versie van 'Lotte’s Hotline', speciaal voor het Podcast Festival. De mannen van 'Supergaande' presenteren live hun nieuwe podcast 'Supergaande Brainfarts', waar ze ingaan op hilarische en pijnlijke comments. Alle podcasts zijn uiteraard ook te horen op onze gratis NPO Luister-app, maar nog leuker is het live mee te maken!'

Programma
Het NPO Luister Podcast Festival is er voor alle liefhebbers van podcasts in Nederland. Deze editie geven wetenschapsjournalist (en de Mol uit 'Wie is de Mol? 2024') Anna Gimbrère en comedians Tex de Wit en Stefan Pop van 'Zo, Opgelost' (KRO-NCRV) live advies, lult Paul de Leeuw weer verder in zijn gelijknamige podcast (BNNVARA) en duikt Justin Verkijk in het Nederlandse clubleven in zijn 'Als Muren Konden' Praten (NTR). Ook oude bekenden zijn weer te bewonderen. Zo kan het publiek dit jaar wederom genieten van kritische politieke beschouwingen in 'De Stemming van Vullings en Van der Wulp' (NOS), neemt de 'Bureau Sport Podcast' (BNNVARA) weer de sportweek door en gaat 'Focus' (NTR) opnieuw een wetenschappelijk experiment aan. Na afloop kunnen bezoekers van een live podcastprogramma nog napraten met hun favoriete podcastmaker. Op Plein 6 komen alle makers langs om de bezoekers te spreken en op de foto te gaan.

Speciale gasten
Tijdens het NPO Luister Podcast Festival ontvangen de podcastmakers verschillende speciale gasten. Zo is kersverse Edison-winnaar Mula B te gast bij 'De Machine' (VPRO) en hoor (en zie!) je Wibi Soerjadi in 'Keihard Klassiek' (BNNVARA). 'Jan Slagter en Cisca Dresselhuys Werken Door' (MAX) en bespreken dit komende zondag met gast Maarten van Rossum. Diggy Dex en Kitty Herweijer hebben het in 'Zin van de Dag' (HUMAN) over zingeving zonder god. Gast Willem Post blikt samen met makers Lammert de Bruin en Babs Assink terug op de eerste serie van 'JFK the Secret Archives' (AVROTROS), en vooruit op serie twee.

Podcast Pitch Finale
De vier finalisten van de NPO Luister Podcast Pitch zijn bekend. Uit ruim honderd inzendingen mochten acht deelnemers hun podcastidee pitchen bij de podcastjury van de publieke omroep. Podcastideeën over rouw, de wereld van bingo, de geschiedenis van het huis van iemands grootouders en een bijzondere toekomstvisie zijn door naar de laatste ronde. De makers mogen tijdens het NPO Luister Podcast Festival onder begeleiding van NPO Radio 1-presentator en podcastmaker Mischa Blok hun podcast presenteren aan het grote publiek. Publiek dat bij het Podcast Festival aanwezig is, kan de Podcast Pitch Finale bijwonen. Tussen 13.30 en 14.30 uur wordt het winnende idee van de pitch bekendgemaakt. De winnaar mag onder begeleiding van een van de betrokken omroepen het idee ontwikkelen tot volwaardige podcast op NPO Luister.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers