NPO: 'Enorm geschrokken' na ophef rond 'De Wereld Draait Door'

zaterdag 19 november 2022

De NPO reageert in een statement op de onthullingen van structureel grensoverschrijdend gedrag van Matthijs Van Nieuwkerk tijdens de periode dat hij 'De Wereld Draait Door' presenteerde, het kijkcijferkanon van de NPO en BNNVARA.

'Ook wij zijn enorm geschrokken van het grote aantal medewerkers die negatieve en angstige ervaringen hebben opgedaan tijdens hun werk bij het programma DWDD en ook van het feit dat sommigen daar nu nog steeds last van hebben. Dit had nooit mogen gebeuren. Matthijs van Nieuwkerk erkent in zijn reactie aan de Volkskrant dat hij bij het maken van dit programma over grenzen heen is gegaan en dat hem dat spijt. Van BNNVARA hebben wij begrepen dat zij alles in het werk stellen om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen en dat ze zorgvuldig omgaan met de belangen van de medewerkers die hierbij betrokken zijn geweest.', aldus de NPO in een statement.


'Voor de publieke omroep staat een veilige werkomgeving voor alle mensen die bij ons werken of te gast zijn, voorop. Het is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de NPO, omroepen en producenten om alle vormen van grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, te signaleren, te beëindigen en om passende hulp te bieden aan in situaties van grensoverschrijdend gedrag. Daarom werken we samen met RTL, Talpa, producenten en facilitaire bedrijven in de mediasector aan een convenant op het vlak van gewenst gedrag en een veilige werkomgeving en hebben we ons aangesloten bij Mores.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers