Nieuwe YouTube-serie 'De Bovenkamer' over mentale gezondheid

zondag 14 april 2024

Mentale problemen onder jongeren nemen toe; uit onderzoek van 3Vraagt blijkt dat 85% van de mensen tussen 16 en 34 jaar kampen met psychische klachten. Bijvoorbeeld onzekerheid, stress, faalangst of depressieve gevoelens.

Ook ervaren ze het als een taboe om hierover te praten. In het nieuwe BNNVARA-programma 'De Bovenkamer' nemen we mentale uitdagingen onder de loep en maken het bespreekbaar. Presentatoren Raïsha Zeegelaar en Sahil Amar Aïssa spreken met experts en ervaringsdeskundigen over borderine, ADHD, burn-out, Binge Eating Disorder (BED), paniekaanvallen en OCD.


Het zijn termen die nogal abstract klinken, maar die een grote rol spelen in de bovenkamers van veel jongeren. Hoe herken je deze aandoeningen? Wat houdt het in? En hoe zorg je ervoor dat het je leven niet beheerst?

'De Bovenkamer' is vanaf maandag 15 april wekelijks om 16.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers