Nieuwe mysterieuze thrillerserie 'Grenslanders' vanaf 25 augustus

zaterdag 24 augustus 2019

In de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen wordt aan Nederlandse zijde een onbemand plezierjacht aangetroffen doorzeefd met kogels en vol bloedsporen. Aan Vlaamse zijde wordt tegelijkertijd een mysterieus dolend meisje gevonden.

De Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) en de Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) worden ieder op een zaak gezet en ontdekken al snel dat er een verband is tussen het jacht en het meisje. Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, komen ze erachter dat de bewoners van dit grensland al eeuwenlang op hun eigen manier omgaan met vreemdelingen. De nieuwe achtdelige thrillerserie 'Grenslanders' met onder anderen Jasmine Sendar, Fedja van Huêt en Monic Hendrickx is vanaf zondag 25 augustus te zien bij AVROTROS op NPO 3.


Tara en Bert stuiten in het grensland steeds meer op tegenwerking. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende grensland en de mensen die er wonen, er praktijken op nahouden die het daglicht niet mogen zien. In een sfeer van toenemende paranoia en vijandigheid dringen ze dieper door in de geheimen van de streek, maar daarbij gaan ook hun persoonlijke problemen hen steeds meer parten spelen…

Rolverdeling:

Tara Dessel – Jasmine Sendar
Bert Dewulf – Koen De Bouw
Afi - Adanna Unigwe
Commissaris Biegel – Fedja van Huêt
Cornelia Dingemanse – Monic Hendrickx
Tommy Dingemanse – Robin Boissevain
Rechercheur De Wit - Nico de Vries

'Grenslanders' is een Nederlands-Belgische coproductie. Het scenario is geschreven door Rik D’hiet en Erik de Bruyn, de regie is in handen van Erik de Bruyn. Producenten zijn Column Film en Eyeworks België.

'Grenslanders', vanaf zondag 25 augustus 2 afleveringen per keer om 20.15 uur bij AVROTROS op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers