Nieuwe historische comedy 'Welkom in de Middeleeuwen' bij de NTR

zaterdag 1 januari 2022

Ridders, heksen, vikingen, kwakzalvers, paarden, koningen, monniken en de zwarte dood: duizend jaar middeleeuwen in zeven afleveringen. Plus voor het eerst een 'making of': bloopers, baarden en de slappe lach – te zien in de achtste aflevering. Een nieuwe historische comedy van de NTR op Zapp.

De Middeleeuwen: ze spreken nog altijd zeer tot de verbeelding. In acht afleveringen komt deze periode – die grofweg viel tussen 500 en 1500 – tot leven. Bonifatius, Columbus, Jacoba van Beieren, Erasmus, ze zijn allemaal al jaren dood, maar voor 'Welkom in de Middeleeuwen' maken ze graag een uitzondering. Stuk voor stuk nemen ze plaats op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) om alles over hun tijd te vertellen.


Met Pierre Bokma, Ilse Warringa, Frank Lammers , Loes Luca, Gijs Scholten van Aschat, Alex Klaasen, Ellen Pieters, Thomas Acda, Peter Blok, Lies Visschedijk, Rop Verheijen, Gijs de Lange, Marcel Hensema, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade, Stefan de Walle, Maarten Heijmans, Guy Clemens, Tygo Gernandt, Hajo Bruins, Gijs Naber, Kees Boot , Rogier in ‘t Hout, Paul Groot, Roos van Erkel, Remko Vrijdag, Claire Bender, Michiel Nooter, Hans Kesting, Tjebbo Gerritsma, Cees Geel, Sidar Toksöz, Tina de Bruin, Maaike Martens, Laus Steenbeeke, Mustafa Duygulu, Annemarie Jung, Dick van den Toorn, Matteo van der Grijn, Annick Boer, Valentijn Benard, Aiko Beemsterboer e.a.

De serie is bedacht, geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen, onder eindredactie van Loes Wormmeester en met Herman Pleij als wetenschappelijk adviseur.

Prijswinnende series
De serie 'Welkom bij de Romeinen', ook van Niek Barendsen, won in 2015 de Cinekid Kinderkast Publieksprijs. 'Welkom in de Gouden Eeuw' (2012) kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Zilveren Nipkowschijf en 'Welkom in de jaren 60' (2016) won het Gouden TV-beeld.

'Welkom in de Middeleeuwen', vanaf 2 januari 2022 iedere zondag om 18.20 uur op NPO Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers