Nieuwe docu serie 'Ik Weet je Wachtwoord' bij Videoland

dinsdag 11 oktober 2022

Vandaag start de week van de veiligheid met als centrale thema gedigitaliseerde criminaliteit. Op woensdag 12 oktober neemt de prijswinnende RTL Nieuws journalist DaniŽl Verlaan je mee in de schimmige wereld van online criminaliteit.

Hij laat geheimen van het dark web zien, duikt in de wereld van ransomware criminelen, infiltreert in verschillende Telegram-groepen om online shamers te confronteren en laat zien hoe makkelijk het is voor hackers om op afstand andermans leven te ontregelen.
De driedelige Videoland Original documentaire 'Ik Weet Je Wachtwoord' zal zich toespitsen op de volgende belangrijke onderwerpen: Dark Web, ransomware en online shaming.


De geheimen van het dark web
Veel mensen hebben er wel eens van gehoord, het dark web. Maar wat is het nou precies en wat kan je daar allemaal vinden? Daniël neemt je in deze aflevering mee naar de donkerste hoeken van het internet, waar wapens, drugs en kinderporno vrijelijk te verkrijgen zijn.

In de greep van ransomware
Ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd, beïnvloedt het dagelijkse leven van duizenden Nederlandse burgers en bedrijven, die worden gedwongen enorme bedragen te betalen voordat ze weer bij hun computers kunnen komen. Daniël laat je in deze aflevering kennismaken met daders, slachtoffers en mensen die ransomware bestrijden.

Het gevecht tegen online shaming
Een foto of video die online gedeeld wordt en je leven is nooit meer hetzelfde. Het gebeurt regelmatig bij honderden Nederlandse meisjes en jongens. Daniel duikt in zogeheten expose groepen die als doel hebben levens te ruïneren, vaak zonder enige reden.

‘Ik Weet Je Wachtwoord’ wordt geproduceerd door Villain Studios en is vanaf woensdag 12 oktober in zijn geheel te zien bij Videoland.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers