Nieuwe ABBA-documentaire op NPO 3

woensdag 28 februari 2024

Het Eurovisie Songfestival werd vijftig jaar geleden gewonnen door een Zweedse band waar de wereld nog veel van zou horen: ABBA.

Ter ere daarvan maakte de BBC onlangs bekend te werken aan een fonkelnieuwe documentaire getiteld 'ABBA: Against the Odds'.


Het wordt een coproductie met diverse andere Europese omroepen, waaronder de NTR. Inmiddels is bekend dat de anderhalf uur durende documentaire in Nederland te zien zal zijn op zondag 5 mei van 20.20 tot 21.50 uur op NPO 3 - twee dagen voordat het Songfestival in Malmö losbarst.

'ABBA: Against the Odds' is niet uitsluitend een succesverhaal, maar een film over een groep die tegen de tijdgeest en tegen de smaak van de muziekpers in uitgroeit tot een fenomeen. Een band ook die ten koste van persoonlijk leed probeert door te breken in de VS.

De documentaire wordt geregisseerd door Emmy-winnaar James Rogan en zal vooral de periode tussen de albums Waterloo (1974) en Super Trouper (1980) bestrijken. Er worden nog nooit eerder vertoonde beelden, foto's en interviews in de documentaire verwerkt.

'ABBA: Against the Odds' is zondag 5 mei te zien om 20.20 uur bij de NTR op NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hun kijk op het nieuws en de actualiteit. Met een wisselende, en voor wie nog durft, terugkerende gast aan tafel bespreekt het trio zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside', om 21.35 uur op SBS6.

Dossiers