Nieuw bij Net5: 'Als De Bruid Van Huis Is...'

dinsdag 9 september 2014

Elke vrouw droomt van een sprookjesachtige huwelijksdag. Maar wat als de bruidegom het die dag voor het zeggen heeft? In 'Als De Bruid Van Huis Is...' heeft de man de verantwoordelijkheid voor alles wat bij een bruiloft komt kijken.

Van de trouwjurk, tot de bruidstaart, van het thema tot de locatie. Hoe reageert de bruid tijdens dé grote dag op alle keuzes die haar toekomstige man heeft gemaakt?


In 'Als De Bruid Van Huis Is...' wordt het aanstaande echtpaar drie weken voor hun trouwdatum van elkaar gescheiden. Zij gaat naar haar familie, terwijl hij met zijn vrienden aan de slag gaat met de invulling van de bruiloft. Er zijn geen beperkingen of eisen waar de dag aan moet voldoen; 'the groom to be' heeft de vrije hand.

Terwijl de bruid met haar moeder en vriendinnen fantaseert over de mooiste dag van haar leven, wordt de bruidegom bijgestaan door zijn beste vrienden bij alle beslissingen die hij neemt. Twee dagen voor de grote dag krijgt de bruid haar trouwjurk te zien. Slaat haar toekomstige echtgenoot de plank volledig mis en loopt de stress tot ongekende hoogtes op? Of heeft zij na drie weken spanning iets meer vertrouwen in het verloop van hun mooiste dag?

Disney-bruiloft
De 26-jarige Marisja droomt van een romantische huwelijksdag met alles erop en eraan. Ze wil zich voor een keer een echte prinses voelen inclusief een maagdelijk witte jurk, een koets, rozenblaadjes en duiven. De grootste nachtmerrie van deze perfectionistische bruid is dat haar nonchalante vriend Machiel (26) dronken op zijn eigen bruiloft verschijnt omgeven door zijn losbandige vrienden.

De 23-jarige Leonne hoopt op een traditioneel droomhuwelijk in de kerk, omdat het geloof een belangrijke rol voor haar speelt. Haar toekomstige man Gideon (22) is een enorme Disney-fan. Hij wil heel graag in Disneyland trouwen en ziet Leonne het liefst in een gele bruidsjurk zoals het Disney-figuur Belle uit het sprookje 'Belle en het beest'. Wordt hun mooiste dag daadwerkelijk een sprookje of lijkt het meer op een kinderfeestje?

Don't tell the bride
In Engeland loopt het programma al sinds 2007 met veel succes op BBC3. Het vijfde seizoen kende meer dan een miljoen kijkers per aflevering met een marktaandeel ruim boven het zendergemiddelde. Ook in landen als Denemarken, Duitsland en Ierland leverde Don’t tell the bride mooie scores op. Vanaf september trakteert Net5 de kijkers op een spraakmakende Nederlandse versie van dit programma.

'Als De Bruid Van Huis Is...' wordt geproduceerd door Strix TV.

'Als De Bruid Van Huis Is...', vanaf woensdag 10 september om 21.30 uur te zien bij Net5.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers