'Niets Liever dan een Kind' volgt koppels en singles met langgekoesterde kinderwens

maandag 9 september 2019

Het krijgen van een kind is niet voor iedereen vanzelfsprekend: er zijn in Nederland veel koppels en singles bij wie zwanger raken op de traditionele manier niet lukt of niet mogelijk is.

Gelukkig zijn er andere methodes om die vurige kinderwens te vervullen, maar die trajecten vergen vaak veel geduld, veerkracht en doorzettingsvermogen. In het SBS6-programma 'Niets Liever dan een Kind' volgt presentatrice Leonie ter Braak verschillende stellen en singles die er alles voor over hebben om een kindje te krijgen.


Het programma registreert en volgt de hoofdpersonen gedurende een lange periode. Sommigen slagen, anderen krijgen (weer) een teleurstelling te verwerken. Zo proberen Lisette (35) en Dennis (34) al jaren zwanger te worden, maar na meerdere medische onderzoeken en vele teleurstellingen is het nog steeds niet gelukt. Het stel wijkt uit naar een kliniek in Duitsland waar gepoogd wordt om voor de dertiende keer een embryo terug te plaatsen. Ook de kinderwens van de vrijgezelle Marleen (36) is groot. Zo groot dat ze een spermadonor vond. Ze ontmoet de onbekende man in een hotel en tijdens deze eerste ontmoeting zal Marleen gelijk besluiten wel of niet te insemineren. Lisa (29) en Rob (36) uit Leende blijven hopen op een wonder want na zoontje Luá lijkt een tweede kind heel ver weg: Rob blijkt sterk verminderd vruchtbaar. Een enorme tegenslag voor het koppel want daarmee worden de gevoelens dat hun gezin nog niet helemaal compleet is alleen maar sterker. Niet iedereen in hun omgeving snapt dat gevoel en dat zorgt voor onbegrip.

De diversiteit van de verhalen en de diepe emoties die gepaard gaan met een langgekoesterde kinderwens maakt de serie tot een bijzonder integer, authentiek en vooral heel menselijk relaas.

'Niets Liever dan een Kind' wordt geproduceerd door Vorst Media.

'Niets Liever dan een Kind', wekelijks vanaf dinsdag 10 september om 21.30 uur op SBS6.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers