Net5 geeft inkijkje in het leven van toekomstige koningin Amalia

maandag 1 november 2021

Hoe ziet het dagelijkse leven van prinses Amalia er uit? Wat zijn haar hobby's en hoe was haar schooltijd? En wat staat haar te wachten als toekomstige troonopvolger? De Net5-documentaire 'Prinses Amalia: Tiener Op Weg Naar De Troon' geeft, precies een dag voor haar achttiende verjaardag, antwoord op deze vragen door een uniek inkijkje in het leven van onze troonopvolger.

Deze special laat openhartige gesprekken zien met degene die Amalia van heel dichtbij hebben meegemaakt.


Op 7 december wordt prinses Amalia achttien jaar. Vanaf deze dag kan zij officieel geroepen worden tot het koningschap zodra koning Willem-Alexander van de troon afstapt. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben Amalia een zo normaal mogelijke jeugd willen geven, maar hoe vertaalt dit zich in de praktijk wanneer je leven onder een vergrootglas ligt? Zo zijn er speciale regels voor het gebruik van social media en beperkingen door persoonsbeveiliging. En dat in combinatie met een toekomstbestemming die al vanaf haar geboorte vastligt.

'Prinses Amalia: Tiener Op Weg Naar De Troon' wordt geproduceerd door Stepping Stone Producties en Sam Hoevenaar, verslaggever Koninklijk Huis bij LINDA. en SBS6.

'Prinses Amalia: Tiener Op Weg Naar De Troon' is op maandag 6 december om 20.30 uur te zien bij Net5 en is Powered by LINDA.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers