Net5 brengt ziekenhuisserie 'Dokters' op de vooravond

zondag 21 oktober 2012

In oktober komt Net5 met de nieuwe serie 'Dokters' op de vooravond. In deze scripted reality staan de meest bijzondere ziekenhuisverhalen centraal. We volgen vijf artsen die patiŽnten ontvangen met de meest uiteenlopende ziektes. De verhalen zijn op waarheid gebaseerd en worden vertolkt door acteurs, maar ook door 'ervaringsdeskundigen'.

Deze patiënten hebben dus echt de desbetreffende ziekte of hebben hem in het verleden gehad. Ook het merendeel van de artsen heeft een medische achtergrond. En dat maakt 'Dokters' tot een unieke nieuwe reality waarin fictie en real-life samengaan.

Medische achtergrond
In 'Dokters' staan iedere aflevering twee verhalen centraal. Dokter Noortje, Dokter Peter Paul, Dokter Roos, Dokter Yvette en Dokter Siebe zijn de vaste gezichten in deze nieuwe ziekenhuisserie. Stuk voor stuk artsen met een sterk karakter en een luisterend oor voor de patiënten. Het merendeel van deze dokters heeft in het echt ook een medische achtergrond. En door deze achtergrond kunnen zij zich nog beter inleven in hun rol.

67 keer geopereerd
De dokters ontvangen patiënten met de meest uiteenlopende ziektes. Het zijn gevallen die in Nederland vaker voorkomen zoals obesitas, leukemie, soa’s en borstkanker, maar er komen ook patiënten met Hashimoto, coeliaki of de ziekte van Lyme voorbij. Of een vrouw die 67 keer is geopereerd. Speciaal is dat er ook patiënten zijn die in het echt deze ziekte hebben gehad. En daarom kunnen zij als geen ander putten uit eigen emoties. Bovendien vragen deze patiënten op deze bijzondere manier meteen aandacht voor hun (voormalige) ziekte.

Nieuw genre
'Dokters' is het tweede scripted reality-programma dat gelanceerd wordt op Net5. Eerder deze maand introduceerde de zender dit nieuwe genre in Nederland met het programma 'Achter Gesloten Deuren'. Deze serie is meteen heel succesvol van start gegaan en scoort avond aan avond marktaandelen ver boven het zendergemiddelde.

'Dokters', vanaf maandag 22 oktober iedere werkdag om 20.00 uur op Net5.


Dokters

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers