Net5 brengt kwaliteitsdramaserie 'Madam Secretary'

dinsdag 6 september 2016

Op dinsdag 20 september start de nieuwe Amerikaanse dramaserie 'Madam Secretary' bij Net5. Hierin wordt minister van Buitenlandse Zaken Elizabeth McCord (Téa Leoni, bekend van 'Jurassic Park III', 'The Family Man' en 'Bad Boys') gevolgd.

Zij moet de meest gecompliceerde binnen- en buitenlandse kwesties oplossen en ondertussen heeft McCord ook nog een gezin te onderhouden. De serie is geproduceerd door acteur, producer en Oscar-winnaar Morgan Freeman.


'Madam Secretary' geeft een kijkje in de wereld van een van Amerika’s belangrijkste ministeries. Voormalig CIA-analyst Elizabeth McCord wordt door de president (Keith Carradine, bekend van 'Dexter') gevraagd om minister van Buitenlandse Zaken te worden. Met haar apolitieke instelling, goede kennis van het Midden-Oosten, talenknobbel en vermogen om out of the box te denken, wordt zij het meest geschikt geacht voor de functie. In haar nieuwe rol moet McCord vastberaden te werk gaan en omgaan met de druk die komt kijken bij het besturen van een belangrijk departement. Zo moet ze een vredesakkoord tussen China en Japan bewerkstelligen, met Iran onderhandelen over hun nucleaire programma en onderzoek doen naar een vliegtuigramp waarbij haar voorganger overleed. Na een dag debatteren, overleggen met hoogwaardigheidsbekleders en het opnemen tegen cynische collega’s voor wie alleen macht van belang is, komt Elizabeth thuis bij haar man Henry (Tim Daly, bekend van 'Private Practice') en hun drie puberende kinderen. Daar krijgen politiek en compromissen sluiten een heel andere betekenis. Maar haar man, die hoogleraar is, wordt al snel betrokken bij het werk van zijn vrouw...

'Madam Secretary' werd in Amerika goed ontvangen; het stond in de top drie van best bekeken nieuwe series. Daarbij is de serie twee keer genomineerd voor een People's Choice Award, namelijk in de categorieën 'Favorite New TV Drama' en 'Favorite Actress in New TV Series'. Dit najaar start in Amerika het derde seizoen.

Hitseries bij Net5
Naast 'Madam Secretary' voegt Net5 dit najaar nog een titel toe aan haar lijstje van Amerikaanse hitseries. Vanaf woensdag 7 september is de spannende fantasyserie 'The Shannara Chronicles' te zien bij de zender met dubbele afleveringen vanaf 20.30 uur.

'Madam Secretary', vanaf dinsdag 20 september wekelijks om 22.30 uur op Net5.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal B&B-kamers. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed and breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers