Net5 bestaat 25 jaar en krijgt expositie in Beeld & Geluid

zaterdag 2 maart 2024

Wie herinnert zich niet de start van het legendarische 'Expeditie Robinson' met de onvergetelijke Ernst-Paul Hasselbach als presentator?

Of wat te denken van Angela Schijf die ons betoverde met haar talent in 'Meiden van de Wit'? En van Arie Boomsma met 'Grenzeloos Verliefd', de wereldwijde liefdesreis? Onze gedachten gaan ook terug naar 'Peking Express' dat avontuur naar nieuwe hoogten bracht. Met niemand minder dan destijds beginnend presentator Art Rooijakkers. En de bekende Nederlanders die de stoute schoenen aan- en hun kleren uittrokken in twee edities van 'For One Night Only'? Die staan ons ook nog helder op het netvlies…


Terugkijkend op een kwarteeuw vol spraakmakende momenten en grensverleggende programma’s die ons hart hebben veroverd, is Talpa enorm trots op de weg die met Net5 werd afgelegd. Talpa kijkt vervuld terug, maar richten de blik vooruit: op naar nog meer spraakmakende televisiemomenten!

Om 25 jaar Net5 te vieren heeft het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid een kleine expositie samengesteld om deze mijlpaal te vieren.

Vanaf 26 februari tot en met 10 maart te zien bij Beeld & Geluid.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers