'Muziekfeest op het Plein' naar Zeewolde en Goes

donderdag 11 april 2024
Foto: AVROTROS - © Ruud Baan 2022

Het grootste muziekspektakel van het land, het 'Muziekfeest op het Plein', strijkt dit jaar neer in Zeewolde en Goes. Op woensdag 29 mei staat de tent op een ponton in de Aanloophaven, grenzend aan het Raadhuisplein in Zeewolde, met een keur aan Nederlandse artiesten.

Daarmee is het de eerste keer dat het 'Muziekfeest', gepresenteerd door Jan Smit, plaatsvindt in de provincie Flevoland. Op woensdag 12 juni is de bekendste muziektent van Nederland terug op de Grote Markt in Goes. In 2012 stond de tent ook al in de gezellige Zeeuwse plaats.


AVROTROS, organisator van het 'Muziekfeest op het Plein', is blij met beide gaststeden. 'Wij gaan met het 'Muziekfeest op het Plein' graag de provincie in. Dat doen we nu al bijna 20 jaar en hebben van Groningen tot Middelburg en van Texel tot Maastricht onze muziektent opgezet. Alleen in Flevoland zijn we nog nooit geweest. Dus we kijken er naar uit om met de mensen van Zeewolde er één groot feest van te maken. Bovendien staan we voor het eerst met de tent op het water en verwachten we veel bootjes en sloepen. Wat een mooi plaatje gaat opleveren. En datzelfde geldt voor het mooie stadhuis van Goes als decor. Fijn dat we terug mogen komen.'

Onder anderen Marco Schuitmaker, André Hazes, Frans Duijts, Jannes, Django Wagner, Donnie, Frank van Etten, Danny de Munk, Sieneke, Thomas Berge, Wolter Kroes, Yves Berendse, John de Bever, John West, Monique Smit, René Karst, Jeffrey Kuipers, Jesse Prins en Robert van Hemert staan garant voor een volle feestelijke avond (artiesten onder voorbehoud).

Het programma van het gratis toegankelijke evenement begint om 19.30 uur. De lokale mede-organisatoren van het evenement verwachten een enorme toeloop en verzoeken bezoekers uit de stad en de regio dan ook met de fiets of het openbaar vervoer te komen. In verband met de veiligheid van de bezoekers wordt het plein afgesloten als het te druk is.

De data van de uitzendingen van het 'Muziekfeest op het Plein' bij AVROTROS op NPO 1 worden later bekendgemaakt.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers