Media Oeuvre Award 2022 voor Antoinette Hertsenberg

maandag 16 mei 2022
Foto: AVROTROS - © Elvin Boer 2019

Antoinette Hertsenberg is de winnaar van de Media Oeuvre Award 2022 die jaarlijks wordt toegekend door het mediaplatform Spreekbuis.nl. De AVROTROS-presentatrice en programmamaker ontving de prijs zondag in het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune' uit handen van oud-programmadirecteur van de TROS Gerard Baars.

De jury bestond dit jaar uit AD-columnist Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto.


Het was Gerard Baars die Antoinette in 1994 benaderde om de presentatie en
eindredactie te doen van het consumentenprogramma 'Radar'. Naast dit populaire programma, dat zij nog steeds presenteert, was zij afgelopen jaren te zien in onder meer 'Opgelicht?!', 'EenVandaag', 'Dokters van Morgen' en meer recent 'Beter!'. Antoinette werd in 2009 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar.

Het juryrapport meldt: 'Het is onbegrijpelijk dat zij nog nooit de prijs voor beste tv-interviewster heeft gewonnen, want ze weet als geen ander elke opponent op de knieën te krijgen, van malafide woekerpolis-jongens tot slecht voorbereide woordvoerders. Onvermoeibaar trekt ze ten strijde tegen onrecht en voor een betere samenleving.'

De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van Spreekbuis.nl voor de
mediaprofessional die in zijn of haar carrière van grote invloed is geweest op het Nederlandse medialandschap. Voorgaande winnaars waren onder anderen Jan Slagter, André van Duin en Tineke de Nooij.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers