'MAX Muziekspecial' brengt een ode aan de Zangeres Zonder Naam

zaterdag 18 november 2023
Foto: © Omroep MAX 2022

MAX zendt de muziekspecial: 'Ode aan de Zangeres Zonder Naam' uit. Onder anderen Dave von Raven, Ellen ten Damme, Imca Marina, Jacques Herb en John de Bever brengen in Paradiso een eerbetoon aan de koningin van het levenslied.

Op maandag 23 oktober is het vijfentwintig jaar geleden dat Mary Servaes, de echte naam van de Zangeres Zonder Naam, op 79-jarige leeftijd overleed. Vrijwel iedereen kent het wereldberoemde nummer 'Mexico'. Het is een van haar grootste successen: het lied wordt nog steeds luidkeels meegezongen.


Diverse artiesten brengen een muzikaal eerbetoon aan de Zangeres Zonder Naam, in de door haar zo geliefde poptempel Paradiso in Amsterdam, waar de legendarische live-versie van haar hit Mexico werd opgenomen. John de Bever, Ellen ten Damme, Dave von Raven, Imca Marina, Jacques Herb, Astrid Nijgh, Davey Bindervoet, Mieke Stemerdink, Mieke Gijs & Bandit, Guido Belcanto en Het Zwanenkoor treden op.

'MAX Muziekspecial: Ode aan de Zangeres Zonder Naam', zondag 19 november om 18.10 uur bij MAX op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Azerbeidzjan ligt op de grens tussen Europa en Azië. Voor de meesten van ons is het een totaal onbekend land. Maar als het van de regering van Azerbeidzjan afhangt gaan we er binnenkort allemaal op vakantie. Want tegen 2020 wil het land vijf miljoen toeristen per jaar aantrekken. En liefst veel Europeanen. Voor u een ticket boekt, gaat Tom alvast eens kijken of het de moeite is. Want al lonkt Azerbeidzjan al een tijd naar Europa, het blijft een land met een dubieus regime.

'Reizen Waes', om 20.35 uur bij VPRO op NPO 3.

Dossiers