Martine van Os, Sinan Can en Dione de Graaff staan centraal in nieuwe afleveringen 'TV Monument'

woensdag 22 november 2023
Foto: Omroep MAX - © Ronald Reinders 2021

'TV Monument' gaat door. Het MAX-programma brengt al veertien jaar odes aan personen die een opmerkelijke rol spelen (of speelden) in de wereld van radio en televisie.

Na Han Peekel - de presentator overleed in december 2022 - zal Dionne Stax dit seizoen in gesprek gaan met verschillende prominente gasten. Tegenover haar zitten onder anderen Olga Commandeur, Hans Kazàn en Karin Bloemen.


In december 2022 overlijdt televisiemaker Han Peekel. Jarenlang maakt en presenteert Han het programma 'TV Monument' voor MAX, een succesvol format waarbij in elke aflevering een bekend persoon of duo centraal staat. In 2023 maakt 'TV Monument' een doorstart met Dionne Stax als presentatrice, maar met de bekende tradities en eenvoud die het programma kenmerken. De regie en het maakproces zijn in handen van Cato-Margo Peekel en haar man Casper van Rheenen. Daarmee wordt de welbekende signatuur bewaard en gekoesterd.

Cato-Margo Peekel: 'Ik ben ontzettend blij dat we nieuwe afleveringen van 'TV Monument' kunnen en mogen maken. Mijn vader kan er helaas geen bijdrage meer aan leveren, maar het is mooi en fijn om zijn levenswerk op deze manier voort te kunnen zetten.'

In 'TV Monument' praat Dionne Stax met haar gasten over hun levens en carrières. Dat doet ze op plekken die voor hun carrières belangrijk zijn of zijn geweest. Dit seizoen staan Karin Bloemen, Martine van Os, Hans Kazàn, Dione de Graaff, Olga Commandeur, Sinan Can, Bert van Leeuwen en Gerda LentenHavertong centraal. Met Dionne kijken zij naar typerende tv-fragmenten en samen plaatsen ze deze in perspectief. Daarbij wordt dankbaar gebruikgemaakt van het rijke archief van Beeld & Geluid. Het doel? De hoofdpersoon in de schijnwerpers zetten en nóg beter leren kennen.

'TV Monument', van 4 t/m 7 en 11 t/m 14 december om 18.20 uur bij MAX op NPO 1 extra.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers