Mart Hoogkamer in live special op zoek naar nieuw voetbalvolkslied

maandag 10 oktober 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2022

De WK-koorts stijgt: het is de hoogste tijd voor een nieuwe Oranje-hit. Van 'Viva Hollandia' tot 'Wij houden van Oranje': grote voetbaltoernooien en muziek gaan hand in hand.

Waar het ene lied zorgt voor saamhorigheid, heeft het andere juist een opzwepend effect. Wie het nieuwe voetbalvolkslied van 2022 gaat zingen is maandag bekendgemaakt in 'De 538 Ochtend met Wietze en Klaas': dat is Mart Hoogkamer. Wélk lied we dit jaar allemaal uit volle borst gaan meezingen, weten we pas na de WK-special van de songwritercompetitie I Want Your Song. De eenmalige special wordt gepresenteerd door Snelle en is op zaterdag 29 oktober live om 20.00 uur te zien op SBS6.


In 'I Want Your Song - de zoektocht naar het nieuwe voetbalvolkslied' hebben zes songwriters, speciaal voor deze gelegenheid, een Oranje-lied geschreven. In de studio pitchen ze hun lied één voor één, onder begeleiding van de live band, aan Mart Hoogkamer en het publiek. Welk lied verbroedert, of geeft juist hoop? Met welk lied kunnen we als twaalfde man pal achter Oranje staan?

De kijkers stemmen, net als de fans in de studio, op hun favoriete lied. Toch is het Mart zélf die de uiteindelijke beslissing neemt. De show eindigt met zijn live uitvoering van het winnende lied. Op de maandagochtend na de uitzending wordt het - officieel door de KNVB goedgekeurde - lied gelanceerd op Radio 538 en vervolgens verspreid via alle mogelijke kanalen. De eerste kampioen is bekend… nu het Nederlands elftal nog!

'I Want Your Song' is een format van Talpa Concepts en Rochford Productions en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

'I Want Your Song', zaterdag 29 oktober live om 20.00 uur op SBS6.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers