Louisa & Rowan trouwen als eerste bekende transgender koppel ter wereld voor de kerk

maandag 24 juni 2024
Foto: © TLC 2024

De grootste wens van Louisa & Rowan is uitgekomen: het stel is voor de kerk getrouwd! Een uitzonderlijk moment. Want voor zover bekend is, trouwde nog niet eerder ter wereld een bekend transgender koppel waarvan beide personen zich als trans identificeren.

Om dit heugelijke feit te vieren, moet natuurlijk groots uitgepakt worden. Daarom geen bescheiden feestje in Steyl, maar jawel, een heuse droombruiloft mét bijbehorend knalfeest in het land van de liefde: 'La Bella Italia!'. Met hulp van kennissen zoals Mary Borsato voor de trouwjurk, Hella Huizinga als wedding planner en nicht Johanna als ceremoniemeester loopt alles natuurlijk gesmeerd. Maar zoals we gewend zijn van Louisa & Rowan gaat niets helemaal zonder de nodige uitdagingen... Wel altijd mét de bijkomende hilariteit!


Tot man en vrouw verklaard  
Tien jaar geleden gaven Louisa & Rowan elkaar al eens het ‘ja-woord’. In 2014 vroeg Rowan – toen nog als Rosanna - zijn Louisa voor het eerst ten huwelijk. Vanuit een vliegtuigje waagde Rowan – letterlijk en figuurlijk - de sprong en ging hij op zijn knieën. Daarna volgde een liefdevolle en romantische trouwerij, maar wel beiden nog officieel als vrouw en ook was zoontje Mikai toen nog niet geboren. Daarnaast ging het toentertijd nog om een burgerlijk huwelijk alleen voor de wet. Dit keer besluit Louisa, Rowan te verrassen met een aanzoek vanuit de lucht. Louisa wil graag als man en vrouw getrouwd worden en dit keer mét Mikai erbij. Ook een grote reden om te hertrouwen is het feit dat Louisa - met haar reizigersachtergrond - het erg belangrijk vindt om voor de kerk te trouwen. 'Lesbisch, homo, trans, wij vinden dat ieder mens dat in de kerk wil trouwen dit moet kunnen doen. Iedereen is een kind van God', aldus Louisa.  

De eerste aflevering  
Waar Louisa – naar eigen zeggen - normaal de mensen ‘omverblaast’ met een daverend entree, wilt zij nu haar Ro omverblazen tijdens een geheim aanzoek waarbij zij aankomt per helikopter. Zo zien we in de eerste aflevering hoe Louisa op spectaculaire wijze dit keer haar Rowan ten huwelijk vraagt en hij gelukkig volmondig ‘ja!’ zegt. Direct begint dan al het plannen van deze droombruiloft en dan kom je bij een kerkelijk huwelijk al snel bij een belangrijke vraag aan: welke priester kan het huwelijk voltrekken? Helaas is er in Nederland geen priester die de twee op TV voor de kerk wil trouwen, maar gelukkig is daar de Belgische priester Rik die voor Louisa en Rowan maar al te graag hun kerkelijke huwelijk voltrekt.

Dan wil je natuurlijk ook nog florissant voor de dag komen wanneer je naar het altaar loopt. Rowan gaat direct op pad voor een mooi trouwpak. Een bijzonder moment, want dit doet hij samen met zijn vader waar hij onlangs pas weer contact mee heeft na een lange periode van stilte. Louisa wil een witte trouwjurk met veel ‘bling bling’ en bij wie kan je dan beter terecht dan bij de enige echte Mary Borsato! Gaat het lukken dé droomjurk en hét pak te vinden? Hopelijk wel! Want er moet verder nog een hoop geregeld worden voor de droombruiloft in Italië.

'Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft' is vanaf donderdag 15 augustus om 20.30 uur wekelijks te zien bij TLC en op HBO Max. 'Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft' wordt geproduceerd door Monday Media. De voice-over wordt verzorgd door Cees Geel.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers