Lisa Versteeg zakelijk bestuurder WNL

maandag 29 januari 2024

Lisa Versteeg treedt toe tot het bestuur van Omroep WNL. Als zakelijk bestuurder vormt ze vanaf 1 februari een collegiaal bestuur met hoofdredacteur Bert Huisjes.

Dat maakt de Raad van Toezicht van WNL bekend, die in december hiertoe heeft besloten. WNL is sinds 2022 volledig erkend en voert samen met MAX een groot aantal zakelijke diensten als samenwerkingsomroep.


Met de uitbreiding van het bestuur wil WNL inspelen op de verdere groei van de omroep, die afgelopen tien jaar al sterk in omvang toenam in dagelijkse en wekelijkse journalistieke programma's, met een grote aanwezigheid op de publieke televisie, radio en internet.

Huisjes richt zich met de inhoudelijke koers en ontwikkeling van de omroep op een grotendeels journalistieke positionering. Versteeg neemt de bestuurlijke verantwoordelijkheid op zich voor bijbehorende financiën, organisatie, personeel en bedrijfsvoering van de omroepvereniging.

Lisa Versteeg maakt sinds 2022 deel uit van het management team. Eerst als manager bedrijfsvoering, maar al snel ook verantwoordelijk voor het zakelijk management. Zij klom vanaf 2013 via diverse functies op bij de liberaal-conservatieve omroepen en bouwde zo mee aan de snel groeiende organisatie.

Voorzitter Loek Hermans van de Raad van Toezicht van WNL: 'Wij zijn verheugd met de benoeming van Lisa Versteeg als zakelijk bestuurder. Zij kent de organisatie van binnenuit. Zij heeft de ambitie en het talent om WNL als bestuurder zakelijk te versterken. Het is een stap waartoe we in december als Raad van Toezicht met overtuiging hebben besloten.'

Lisa Versteeg: 'In de afgelopen jaren is WNL in mijn hart gaan zitten, ik voel mij bevoorrecht om als zakelijk bestuurder bij te dragen aan het verdere succes van WNL. Ik heb zin om de professionalisering binnen WNL voort te zetten en de omroep op zakelijk vlak door te ontwikkelen en te vertegenwoordigen.'

Hoofdredacteur Bert Huisjes: 'Bij een groeiende omroep is een breder bestuur en bredere organisatie goed voor mensen en programma's. De aansturing van onze gezamenlijke diensten met Omroep MAX, heeft Lisa op indrukwekkende wijze helpen vormgeven. Met haar aantreden krijgt de zakelijke organisatie zowel intern als extern een ambitieus en kundig gezicht.'

Versteeg zal WNL tevens mede gaan vertegenwoordigen binnen en buiten de publieke omroep. WNL zal na de bestuurlijke uitbreiding, ook het management team op korte termijn weer verder versterken.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers