Lisa Versteeg zakelijk bestuurder WNL

maandag 29 januari 2024

Lisa Versteeg treedt toe tot het bestuur van Omroep WNL. Als zakelijk bestuurder vormt ze vanaf 1 februari een collegiaal bestuur met hoofdredacteur Bert Huisjes.

Dat maakt de Raad van Toezicht van WNL bekend, die in december hiertoe heeft besloten. WNL is sinds 2022 volledig erkend en voert samen met MAX een groot aantal zakelijke diensten als samenwerkingsomroep.


Met de uitbreiding van het bestuur wil WNL inspelen op de verdere groei van de omroep, die afgelopen tien jaar al sterk in omvang toenam in dagelijkse en wekelijkse journalistieke programma's, met een grote aanwezigheid op de publieke televisie, radio en internet.

Huisjes richt zich met de inhoudelijke koers en ontwikkeling van de omroep op een grotendeels journalistieke positionering. Versteeg neemt de bestuurlijke verantwoordelijkheid op zich voor bijbehorende financiën, organisatie, personeel en bedrijfsvoering van de omroepvereniging.

Lisa Versteeg maakt sinds 2022 deel uit van het management team. Eerst als manager bedrijfsvoering, maar al snel ook verantwoordelijk voor het zakelijk management. Zij klom vanaf 2013 via diverse functies op bij de liberaal-conservatieve omroepen en bouwde zo mee aan de snel groeiende organisatie.

Voorzitter Loek Hermans van de Raad van Toezicht van WNL: 'Wij zijn verheugd met de benoeming van Lisa Versteeg als zakelijk bestuurder. Zij kent de organisatie van binnenuit. Zij heeft de ambitie en het talent om WNL als bestuurder zakelijk te versterken. Het is een stap waartoe we in december als Raad van Toezicht met overtuiging hebben besloten.'

Lisa Versteeg: 'In de afgelopen jaren is WNL in mijn hart gaan zitten, ik voel mij bevoorrecht om als zakelijk bestuurder bij te dragen aan het verdere succes van WNL. Ik heb zin om de professionalisering binnen WNL voort te zetten en de omroep op zakelijk vlak door te ontwikkelen en te vertegenwoordigen.'

Hoofdredacteur Bert Huisjes: 'Bij een groeiende omroep is een breder bestuur en bredere organisatie goed voor mensen en programma's. De aansturing van onze gezamenlijke diensten met Omroep MAX, heeft Lisa op indrukwekkende wijze helpen vormgeven. Met haar aantreden krijgt de zakelijke organisatie zowel intern als extern een ambitieus en kundig gezicht.'

Versteeg zal WNL tevens mede gaan vertegenwoordigen binnen en buiten de publieke omroep. WNL zal na de bestuurlijke uitbreiding, ook het management team op korte termijn weer verder versterken.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers