'Lingo' maakt langverwachte comeback bij SBS6

vrijdag 7 juni 2019

L.I.N.G.O. LINGO ! Het populaire woordspelletje maakt dit najaar haar comeback op televisie. De gezellige en leerzame spelshow wordt onderdeel van de nieuwe vooravond van SBS6. Wie 'Lingo' gaat presenteren wordt later bekendgemaakt.

Marco Louwerens: 'Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe formats en het optimaliseren van succesvolle, bestaande formats. Maar ook een klassieker als 'Lingo' past heel goed in de vooravond van SBS6. Het spel behoudt uiteraard zijn kracht, maar met een 'look and feel' die bij deze tijd past en een vernieuwd decor krijgt 'Lingo' een frisse uitstraling.'


De eerste aflevering van 'Lingo' werd al uitgezonden in 1989, waarna het beroemde spelletje – waarin kandidaten woorden moeten raden – niet meer weg te denken was van de buis. Toch verdween het succesvolle programma, onder veel protest, na 25 jaar van de televisie.

Louwerens: 'Het format van 'Lingo' staat nog steeds als een huis. Daarom worden er alleen een paar kleine puntjes op de i gezet, die ervoor zorgen dat je als kijker nog beter en actiever kan meepuzzelen. We hopen met dit programma goed aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de kijkers; zo bouwen we verder aan een sterke programmering voor deze zender met een breed publiek.'

'Lingo' wordt geproduceerd door IDTV.

'Lingo', vanaf het najaar van 2019 bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers