Linda de Mol en Jildou van der Bijl stoppen als creatief directeur Net5

donderdag 11 maart 2021

Linda de Mol en Jildou van der Bijl stoppen eind maart als creatief directeur van Net5. Beiden vinden de functietitel niet meer aansluiten bij de mate waarin zij bijdragen aan de totstandkoming van de Net5-programmering.

Ten gevolge van de coronacrisis groeide het aandeel Powered by LINDA. programma’s in de Net5-programmering niet zoals bij de start van de samenwerking was bedacht. Hierdoor kreeg de rol van creatief directeur ook niet de invulling die Linda en Jildou destijds voor ogen hadden.


Voor de toekomst is de koers dat een programma idee van Linda en Jildou niet alleen op Net5 maar ook op een andere zender geprogrammeerd kan worden. Op die manier blijft de samenwerking op het gebied van TV met Linda, Jildou en het merk LINDA. in stand. Binnen de samenwerking tussen Net5 en LINDA. zijn er op dit moment nog een aantal producties in ontwikkeling, waaronder een Nederlandse dramaserie.

Net5 en LINDA. blijven samen het grootste vrouwennetwerk in Nederland vormen en Net5 dé tv-zender waar vrouwen terecht kunnen voor hun favoriete buitenlandse topseries en -films, mooie specials en programma’s van Nederlandse bodem.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers