Lang leve de Nederpop! 'Popquiz Oranje' is nieuw op NPO 1

vrijdag 5 april 2024
Foto: NTR - © Elvin Boer 2024

Vanaf zaterdag 6 april barst de strijd los in een nieuwe quiz over de Nederlandse popmuziek: 'Popquiz Oranje'. Drie teams van twee bekende Nederlanders nemen het tegen elkaar op, onder leiding van presentatoren Thomas van Luyn en Leo Blokhuis.

Op weg naar Koningsdag hebben zij al spullen voor de vrijmarkt verzameld en elk voorwerp staat symbool voor een thema uit de popmuziek, wat leidt tot een aantal vragen. In vier afleveringen komt heden en verleden voorbij: van Doe Maar tot Froukje, van Extince tot Golden Earring en van 2 Unlimited tot Typhoon.


In deze quiz staat de hele Nederlandse popmuziek centraal van de jaren zestig tot nu. Met onderwerpen als: pop in de regio (Skik, Rowwen Hèze, Normaal) en typische muzieksteden als Den Haag (Tielman Brothers, Golden Earring en Anouk) en Zwolle (Typhoon, Opgezwolle). Elk genre komt aan bod: van de Nederpop uit de 80’s van bijvoorbeeld Het Goede Doel tot de laatste dance van Tiësto, van de Nederhop van Osdorp Posse tot de stevige rock van De Staat en van de oudste protestzanger tot de jongste popster. En uiteraard komen de Nederlandse successen van over de grens ook aan bod.

In april besteden zowel NPO 1 als NPO Radio 2 aandacht aan de Nederlandse popmuziek: NPO Radio 2 met een nieuwe editie van de 'Koninklijke Top 500' en de NTR op NPO 1 met een wekelijkse popquiz waarin het Nederlandse muziekproduct centraal staat.

'Popquiz Oranje' is vanaf zaterdag 6 april wekelijks te zien om 19.05 uur (zaterdag 27 april om 20.35 uur) bij de NTR op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers