KRO-NCRV onthult twee nieuwe castleden 'Dagboek van een Herdershond Live'

donderdag 17 augustus 2023

Over ruim twee weken is Sittard-Geleen het decor van musicalspektakel 'Dagboek van een Herdershond Live'. Een moderne tv-bewerking van één van de populairste series ooit, over een jonge kapelaan die terechtkomt in een Limburgs dorpje.

De voorbereidingen zijn in volle gang en vandaag maakt KRO-NCRV twee nieuwe castleden bekend. Acteurs Jon van Eerd en Nando Liebregts zullen ook te zien zijn in de live-uitzending op zondag 3 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.


Jon van Eerd en Nando Liebregts toegevoegd aan de cast
Eerder werd bekend dat Thomas Cammaert, Angela Schijf, William Spaaij en Nandi van Beurden te zien zijn in de live-uitzending op 3 september. Vandaag deelt KRO-NCRV dat acteurs Jon van Eerd en Nando Liebregts worden toegevoegd aan de cast. Jon van Eerd was eerder te zien in verschillende theaterproducties en met zijn Limburgse roots mag hij nu de rol van de conservatieve pastoor Bonhomme vertolken. De Brabantse Nando Liebregts had eerder rollen in Goede Tijden Slechte Tijden en De Kameleon aan de Ketting. In 'Dagboek van een Herdershond Live' gaat hij de rol van Bertus vertolken. De regie is in handen van David Grifhorst (bekend van o.a. 'The Passion' van KRO-NCRV).

Van nostalgische serie tot live musicalspektakel op tv
'Dagboek van een Herdershond' was van 1978 tot 1980 op de Nederlandse televisie te zien en werd geregisseerd door Willy van Hemert. De KRO-serie groeide uit tot een van de populairste Nederlandse tv-producties ooit en werd uitgezonden in onder anderen Duitsland, Finland en Zuid-Amerika. Vorig jaar werd de serie vertaald naar een theatervoorstelling en nu vindt deze musicalversie zijn weg naar een nationaal tv-event.

'Dagboek van een Herdershond Live' is een coproductie tussen Albert Verlinde Theater en KRO-NCRV. Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Sittard-Geleen, Prins Bernard Cultuurfonds, Nationaal Theaterfonds, CoBO-fonds en de provincie Limburg.

'Dagboek van een Herdershond Live', zondag 3 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers