KRO-NCRV maakt eerste hoofdrollen 'The Passion 2024' bekend

maandag 29 januari 2024
Foto: KRO-NCRV - © Remko Modderkolk 2024

Angela Schijf (Maria), William Spaaij (Jezus), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena) vervullen de eerste hoofdrollen in 'The Passion 2024'.

Dit jaar zendt KRO-NCRV op Witte Donderdag het grootste muzikale paasevenement live uit vanuit Zeist. Eerder heeft KRO-NCRV al onthuld dat presentator Anita Witzier de verslaggever van veertiende editie is. De rest van de cast, waaronder Pilatus en de verteller, wordt later bekend gemaakt.


'The Passion' is de muzikale paasvertelling van KRO-NCRV voor iedereen. Jezus' verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert ons om het goede te doen en naast elkaar te staan. De uitzending komt dit jaar op donderdag 28 maart, wederom mét publiek, vanuit het Rond in Zeist, voor het gemeentehuis. Opnieuw krijgt deze editie van het paasverhaal een vervolg met Hemelvaart, dat uitgezonden wordt op vrijdag 10 mei. Eerder maakte KRO-NCRV al bekend dat het thema van dit jaar ik geloof in jou is. Een krachtige boodschap vol vertrouwen.

'The Passion' vertelt het paasverhaal dat gaat over vallen, opstaan en weer opnieuw beginnen. Het is een krachtig verhaal dat nooit uitverteld raakt, omdat het verrassend actueel is, juist nu in deze tijden van wantrouwen en tegenstellingen. Ik vind het mooi dat 'The Passion' steeds populairder wordt onder jongeren. Jongere generaties zijn bij uitstek bezig met zingevingsvragen en wij geven ze een boodschap mee van vertrouwen en verbinding', aldus Reinder van Dijk producent Levensbeschouwing bij KRO-NCRV.

Samen 'The Passion' ervaren
Om het paasverhaal voor iedereen toegankelijk te maken, wordt de veertiende editie weer voorzien van audiodescriptie op NPO Radio 2, dit jaar door radio-dj Emmely de Wilt, en een gebarentolk op NPO 1 Extra. Daarmee wil KRO-NCRV iedereen op hetzelfde moment dezelfde ervaring geven.

'The Passion' wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds, de gemeente Zeist en geproduceerd door Mediawater.

'The Passion' wordt vanuit het Rond in Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 'The Passion Hemelvaart' wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers